109274-372109274-372109274-372

För ett tag sedan blev jag utmanad av blackandwhite att sammanställa mina bästa skönhetstips. Sölkorv som jag till naturen är har jag inte tagit mig samman och sammanställt dem förrän nu. När man precis behöver minnas dem är de glömda, men några kommer jag ju såklart ihåg och de delger jag här. Håll till godo, eller skit i et'!

1) Har provat många olika sminkborttagningemedel för ögonen. Men inget har, oavsett hur dyrt det varit, överträffat vanlig hederlig barnolja. Löser mascara och annat smink smidigt och skonsamt. Svider aldrig och gör inte ont.

2) När jag målar med ögonskugga brukar jag blöta borsten. När den kommer i kontakt med skuggan blir det som en slags täckande vattenfärg som fäster jättebra på ögonlocken utan att smula ner kinderna så fasligt.

3) För en extra plutig mun brukar jag måla med en ljus kajalpenna, just utanför läppkonturerna, speciellt i amourbågen. Suddar försiktigt och applicerar gloss. Volia! Feta läppar!

4) Ljus kajal är också fint att måla med på ögonbrynsbenet. Det highlightar snyggt (om du suddar ordentlig) och sitter bättre än en skugga.

5) Här kommer ett tips som kan verka självklart. Men förvånansvärt många köper eye brow fix, när det i själva verket går precis lika bra med ett hårt wax. Billigare och många gånger mycket bättre!

6) Olivoljeinpackningar för fötterna är en klassiker som funkar riktigt bra! Tvätta och fila fötterna. Smörj in dem med olivolja och sätt fötterna i plastpåsar. På med sockar och låt sitta över natten. På morgonen torkar du bort det huden inte absorberat. Då har du garanterat babylena fötter. Gör dock inte liknande behandlingar med håret, som vissa rekommenderar. Då får du garanterat superoljiga lockar.

7) MIrakelmedelt Stioxyl som finns på apoteket, tar bort dina finnar i ett nafs. Ännu bättre fungerar det på pormaskar, som det utrotar totalt på några veckor. Hurra, skynda köp!

Nu kommer jag inte på några fler tips, sådär på rak arm. Nöj er!

(På bilderna syns en kvinna (Rita Hayworth) som inte behöver mina skönhetstips. Dels är hon vacker nog, dels är hon ju död)