Dessa enkla och goda muffins är bra att ha i frysen när en vän kommer över för en fika.

Använd krokofanter, strössel eller marschmallows som dekoration. Men se upp så att de inte blir brända!

Bakingredienser på köksbordet i blå form av porslin. vfmode-795.jpg

Engelska chokladmuffins

Portioner

ca 12 – 16 st

Tid

ca 45 minuter

Ingredienser

  • 150 gram mjukt smör

  • 1 ½ dl strösocker

  • 2 ägg

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver,

  • 3 matskedar kakao

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 5 matskedar mjölk och en handfull krokofanter.

Gör så här

  • Vispa först ihop smör och socker till en pösig smet.
  • Blanda därefter i övriga ingredienser.
  • Rör försiktigt till en jämn smet.
  • Fördela smeten i muffinsformar och toppa med krokofanterna.
  • Grädda i 15-20 minuter på 200 graders värme.
  • Öppna inte luckan och tjuvkika. Då säckar de ihop.
Luftig krämig muffinssmet. vfmode-819.jpg
Muffinsplåt. Metallform med hål lagom gjorda för muffins i ugn. vfmode-825.jpg
Chokladmuffins i pappersformar på grönblommig duk. vfmode-942.jpg

Låt chokladmuffinsen svalna på ett galler och njut dem till ett glas mjölk.