Chokladmousse som doftar pepparkaka är himla gott. Lätt att göra är den också. Se bara till att börja i tid, så att den hinner stelna ordentligt innan serveringen.

Krämig chokladmousse i glasskål på hög fot dekorerad med silverkulor. uc-2705.jpg

Chokladmousse med smak av pepparkaka

Portioner

4

Tid

ca 30 minuter + kylning

Ingredienser

  • 100 gram mörk god choklad

  • 2 äggulor

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 kryddmått pepparkakskryddor ( finns färdigblandat att köpa i påse)

Gör så här

  • Smält chokladen i ett vattenbad
  • Rör sedan ner äggulorna och pepparkakskrydda och låt det svalna
  • Vispa grädden tjock och krämig. Men se upp så att den inte blir för hård, för då blir moussen grynig.
  • Vänd ner hälften av grädden och blanda väl med chokladsmeten. Vispa sedan ner resten med luftiga tag tills moussen är slät.
  • Krossa pepparkakorna och lägg i botten av fyra portionskålar. Häll över moussen, och låt skålarna stå i kylen i ungefär tre timmar. Om man vill kan man spara lite pepparkakskross att strössla över precis innan servering. Jag dekorerade min mousse med med chockladströssel och silverkulor.
  • Ät och njut!

I mina julrecept hittar du självklart fler godsaker.