Drömtårta, chokladrulltårta med fyllning av smörkräm. dromtarta.jpg

Den här fina rulltårta må se avancerad ut – men skenet bedrar!

Baka och lägg den i frysen så har du fikat färdigt när du får besök.

Rulltårta med smak av choklad

Portioner

ca 15 skivor

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • Till kakan
  • 3 ägg

  • 1 ½ dl socker

  • ¾ dl potatismjöl

  • 2 msk kakao

  • 1 tsk bakpulver

  • Till smörkrämen
  • 125 gram smör

  • 2 dl florsocker

  • 1-2 äggulor

  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  • Vispa ägg och socker poröst och tillsätt därefter resten av ingredienserna.
  • Lägg smort papper i en långpanna och slå sedan i smeten.
  • Grädda genast i 250 grader tills kakan fått färg. Det brukar ta ungefär fem minuter.
  • Låt kakan svalna och stjälp sedan över den på ett sockrat bakplåtspapper.
  • Under tiden kan man förbereda smörkrämen genom att blanda rumsvarmt smör och florsocker till en smidig smet.
  • Tillsätt äggulorna och smaka av med vaniljsocker. Bred sedan ut krämen på kakan och rulla ihop den.
  • Ta bakplåtspappret till hjälp så går det lättare.
  • Lägg därefter rullen att vila med skarven nedåt.
  • Förvara gärna drömtårtan i frysen med papper och gummisnoddar runt, för då håller den formen.
  • Skiva upp rullen först vid servering. Riktigt festligt blir det om man äter den med vispad grädde.

Recept: Chokladsnittar