Blondinbella har fått en himla otrevlig kommentar på sin blogg från någon som kallar sig Emma.

 Hon skriver pressar du alltid brösten mot alla nya människor du posar med? Är det såhär du gör för att klättra på karriärsstegen

Ja ni hör ju själva vilken vidrig kommentar. Men minst lika otäckt är Blondinbellas svar:

 

 Är jag förvånad att det är en Emma och inte en Emil? Nej.  Så länge de här existerar kommer de aldrig att bli jämställt bland kvinnor och män. Jag är trött på snack om kvotering för att få in kvinnor till styrelser, det är inte männen som är problemet. Det är vi tjejer själva som jämt lägger krokben för varandra och när vi beter oss såhär och vem fan vill jobba med oss då?

 

 

 Kära Blondinbella.  Jag tycker inte heller att det är minsta konstigt att just en Emma och inte en Emil som skriver skit till dig – du har antagligen 90 procent kvinnliga läsare. Enkel statistik. Ta och räkna alla positiva kommentarer du får på din blogg.  Jag är övertygad om att det mesta berömmet faktiskt också kommer från tjejer. Och nu kanske du inte håller med mig när jag säger det här – men det är inte kommentarer som den där som är problemet – det är inlägg som dina. Eftersom det du gör är att slå fast hur dumma kvinnor är. Varför har du gått på den myten? Det är du alldeles för smart för. Ärligt talat tycker jag att det är rätt tramsigt att döma ut ett halva jordens befolkning bara för att några av idioterna på jorden är kvinnor. Idioter finns det gott om av båda könen. Men när du skriver det du skriver befäster den förljugna bilden av kvinnor som intriganta häxor. Som hatar att se andra kvinnor lyckas. Varför vill du vara med och befästa en så osann bild? Det finns faktiskt en fara i att reproducera en myt. Tillslut börjar folk tro att den är sann.

Jag kan erkänna att jag själv ibland fallit för myten om den bitchiga kvinnan som bara lägger krokben. Men oj vad jag blivit motbevisad på bloggen.  Jag är faktiskt lite chockad av hur många peppande, härliga och generösa tjejer det finns. Helt fantastiska. Som köper mina tidningar, som kommenterar på min blogg, som tipsar och mailar och hälsar och hejar.

Och vilka läser din blogg egentligen ? Vilka såg till att Bella & Tyrashow blev en hit? Vilka köper damkläderna från ditt märke Classified? Vilka shoppar sminkprylarna du tipsar på på Bellme? Vem betalar egentligen din lön? Alla godhjärtade män?

Tänk efter Bella. Kvinnor är din målgrupp och din fanbase. Bajsa dem inte i ansiktet för att du har fördomar om dem.  Idioter är inte idioter främst för att de har snippa. Utan för att de är – ja just det – idioter.

Ps, Om du inte tror mig ska du lyssna på sommarpratet med coola medieentreprenören Anna Carrfors Bråkenhielm Hon är inne på samma spår som mig.