Skivad vetelängd som steks och kryddats med kanel och socker.

Inga riddare är så ädla som de fattiga med socker på!

Kanelbullens dag har passerat men vad gör man av överblivna torra bullar?

Inte behöver man slänga dem i alla fall – med lite piff blir de som nya.

Testa att göra fattiga riddare, det är galet gott.

Så fixar du fattiga riddare:

Tid

ca 15 – 20 minuter

Ingredienser

  • Bulle av något slag (gärna vetelängd)

  • ägg

  • mjölk

  • kanel

  • socker

Gör så här

  • Använd gärna vetelängder, skär i bitar.
  • Doppa i uppvispat ägg och mjölk
  • Stek gyllenbruna på medelhög värme.
  • Dofta på lite extra kanel och socker och servera genast.
Liggande skiva av vetgelängd med grädde och frostnypna hallon.

Eller varför inte bruschetta?

En förrätt som oftast görs på baguette med pålägg som mozarella och soltorkade tomater.

Men den här smarriga varianten gör man som efterrätt istället.

Så blir bullskivan en bruschetta till dessert:

Tid: ca 15 – 20 minuter

Ingredienser

  • Bullskivor

  • Grädde

  • Frukt och bär

Gör så här

  • Rosta bullskivor i en stekpanna eller brödrost. Låt svalna.
  • Vispa grädde fluffigt och klicka ut på bullarna precis innan servering.
  • Dekorera med bär eller frukt.  Ät och njut!
Kanelsnurror i glasburk.

Lyxiga kanelskorpor

Tid: ca 40 minuter

Ingredienser

  • Kanelbullar

  • Smör

Gör så här

  • Torra tråkiga bullar går att förvandla till riktigt lyxiga skorpor. Skär dem i 1 cm tjocka skivor.
  • Pensla med smält smör och låt torka i ugnen på 150 grader i 20 minuter.
  • Förvara i en tätslutande burk och ät ihop med kvällsteet för lite guldkant på tillvaron