Små gula skorpor i rosa glaskål.

Jag bakade saffransskorpor för någon vecka sedan. Dubbel sats.
Men nu är de slut allihop. Innan jag ens hann fota dem.

De smarriga skorporna på bilden bjöd Teres mig på förra julen. Namnam!

Receptet jag använde kommer från Leilas bakbok A piece of cake.

Saffransskorpor

Portioner

ca 30 – 40 skorpor

Tid

ca 90 minuter

Ingredienser

  • 100 g smör

  • 1 g saffran

  • 2 st ekologiska ägg

  • 1.5 dl strösocker

  • 5 dl vetemjöl

  • 1.5 tsk bakpulver

  • 1.5 dl hel sötmandel

  • Råsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  • Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
  • Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
  • Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  • Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  • Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  • Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)