Rulltårta av choklad med grädde och färska jordgubbar.

Jag vet att det är lite fel årstid för den här somriga tårtan men jag vill dela med mig ändå.

Hullorombuller-tårta är namnet jag gett den.

Hullerombullertårta

Portioner

ca 4 – 6

Tid

ca 20 minuter

Ingredienser

  • Rulltårta

  • Grädde

  • Eventuellt glass

  • Frukt och bär

Gör så här

  • Skiva en rulltårta och varva den med grädde, kanske lite glass och massor av bär och frukt på ett stiligt fat!
  • Den här bilden är från i somras och då använde jag färska hallon och jordgubbar men nu på vintern kan man använda frysta hallon och färska vindruvor, kiwifrukter, physalis och annat gott med lite syra!
Rulltårta av choklad med grädde och färska jordgubbar.

Det bästa är att man kan göra den i förväg. En rulltårta mår inte dåligt av att ligga i frysen och skäras upp precis innan servering.

Och är man riktigt bekväm av sig så köper man förstås rulltårtan färdig på kondis eller mataffären. Annars kan man följa mitt favoritrecept som finns här.

(Ps. Tänk på att frusna bär “blöder” när de tinar, så servera tårtan på direkten.)