Rödbetor på väg att kokas i blåblommig kastrull på spisen.

En av mina favoritrotsaker är rödbetor. Så idag grejade Jakob sådana till lunch – ångkokta är godast! Ångkoka kan man göra med en vanlig kastrull och en sil.

Rödbetor på väg att kokas i blåblommig kastrull på spisen.

Ångkokta rödbetor

Tid

ca 20 – 30 minuter

Ingredienser

  • Rödbetor

  • Smör

  • Flingsalt

  • Eventuellt fetaost

Gör så här

  • Skala rödbetorna och dela dem i mindre bitar.
  • Häll vatten på botten av kastrullen. Snåla inte.
  • Lägg rödbetorna i silen och på med locket.
  • Låt koka tills rödbetorna är mjuka men fortfarande krispiga.
  • Jag äter mina rödbetor rykande heta med en rejäl klick smör (inget Bregott inte) och flingsalt. Lite fetaost kan också vara gott.
Blänkade mörkröda betor på tallriken och en klick smör i mitten.

Testa vegetariska biffar på beta!