Glada bagaren med kakan av mannagryn i händerna.

Idag har jag bakat mannagrynskaka med äpplen. Det blev skitgott och jag blev skitglad. Som man kan utläsa om man mycket noggrant studerar bilden.

Kakbak på köksbordet.

Mannagrynskaka

Portioner

ca 8 – 10 bitar

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • 2 ägg

  • 2 dl socker

  • 150 gram rumsvarmt smör

  • ca 2 dl vetemjöl

  • en halv tesked salt

  • 1 dl mannagryn

  • en knivsudd vanilj

  • Två äpplen

  • En halv deciliter kokos

Kakbak på köksbordet.

Gör så här

  • Vispa sockret och ägget pösigt.
  • Rör sedan i smöret.
  • Blanda de resterande ingredienserna (utom äpplena) i en egen bytta och rör sedan ut i smeten.
  • Smöra en form och bröa med kokos.
  • Häll över smeten, det kan behövas en slickepott för att breda ut den i ett jämnt lager.
  • Skiva äpplena och stick ner i formen.
  • Grädda alltsammans i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Kakan ska inte vara kladdig!
  • Dofta över lite florsocker och servera sedan kakan med förslagvis lite grädde.
  • Glass är också gott till om man äter kakan ljummen.
Äppelskivor i mannagrynsdegen läggs i ett cirkelmönster.

Färdigbakad mannagrynskaka med lite snö av florsocker på toppen.

Testa min äppelpaj med vit choklad – mums!