Jordgubbsglass med smultron

Sval smultonglass med jordgubbar serverad i glasskål.Idag var det ap-varmt så jag slog på stort och gjorde svalkande gräddglass med jordgubb och smultronrippel. Helt utan socker!

Jordgubbar och smultron i liten panna.Så gör du glass med smultron/jordgubbar:

Beräkna 1 dl grädde per ägg.

Vispa äggen för sig och grädden för sig.

Blanda ihop och ös sedan på med bär, lite kaffe, choklad eller annat gott.

Jag mosade smultron och jordgubbar i en bytta och använde.

Är man lite söt av sig så tar man även på florsocker efter tycke och smak.

Glass av smultron och jordgubbar i somrig glassform.Frys glassen i typ en lasagneform eller liknande. Rör en gång i halvtimmen i ca fyra timmar och servera sedan omedelbart. Toppa med färska bär och kanske lite färsk pepparmynta eller citronmeliss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

52 kommentarer på “Jordgubbsglass med smultron”

  1. Ser hur gott ut som helst! Man kan göra en ännu snabbare variant av grädde och frusna bär, hallon är alldeles ypperligt. Vispa grädden lätt och vispa sen när hallon så har du glass klar att servera på ett litet kick! Om man vill söta kan man använda vaniljsocker efter tycke och smak.

  2. lykkos er i norr, här är det närpå höst. vi får ta en varm choklad istället för glass.

  3. Ja. Det blir helt klart citronmeliss i trädgården nästa år! Är så fint att kunna använda till just efterrätter och liknande. Glassen såg härlig ut 🙂

  4. Det vattnas i munnen när man ser den övre bilden… och vi som köpte en glassmaskin idag… gissa vad vi gör imorgon =)

    1. turkisk yoghurt brukar funka. Men det kanske är ett laktofritt alternativ du söker?

      1. Är det laktosfritt du söker funkar en laktosfri vispgrädde utmärkt – har gjort glass både på Valios och Arlas dito med mycket gott resultat 🙂

      1. Sorbet kan ju också vara ett alternativ för er som inte tål laktos. Är ju inte ”glassigt” på samma sätt, men nog så svalkande i värmen. Fast jag vet iofs inte om det är så lätt att göra själv?

  5. Bra grej, det ser dödligt gott ut! Men det känns lite tungt med bara grädde, kan man inte blanda upp med något magrare? Typ Kesella kanske? Jag får ont i magen av för mycket fett.

  6. Men gud vad gott det ser ut! Har gjort mycket egen glass i år – inget går upp med det! Har gjort mycket med mango/kokosnöt – yum!

  7. Tack för tipset!:)

    Måste fråga – kör du fortfarande på att utesluta socker i din diet? Hur har det funkat med amningen då?

    Kram från en ammande moder med sockersug

  8. Jösses, så gott! Vi fick ju faktiskt en glassmaskin i bröllopspresent som inte åkt fram än i sommar – börjar nog bli dags att trotsa regnet och göra glass ändå. Det är ju ruskigt gott trots att det öser ner utanför rutan. Tack för fina bilder och recept!

  9. Det ser gott ut, fast jag brukar strunta i rörande utan jag rör i hop de vispade äggen och grädden till en ordentligt jämn smet, i burken och in i frysen. Blir perfekt och mycket gott!

  10. Tänkte vara tråkig och påpeka att ”är det sockerfritt är det oftast kemikalier istället” men tji fick jag, för det var ju RIKTIG glass du åt! Gud vad jag saknar hemgjord glass, händer för sällan numera!

  11. Ser riktigt gott ut!!! Om ni inte orkar göra egen men vill äta riktigt god glass utan tillsatser så ska ni ta en sväng förbi Taberg i Småland och äta Mormor Magdas Därproducerade glass. Supergod!!!

  12. Himmel o pannkaka vad det där ser gott ut! Och förresten är jag så himla avundsjuk på er som har varmt och fint sommarväder. Här i skåne har det inte varit många fina dagar i juli… typiskt! Här får man klä på sig istället för att svalka sig.

  13. Ååå vad bra med ett sockerfritt recept då vi försöker äta lite socker i våran familj 😀 tack tack ! Ska prövas nån dag 😀 kram och ha en trevlig helg 😀

  14. Påminner mig om när min mor gjorde glass en gång och bad min far att ställa ner det i frysboxen i källaren, fast han ställde den PÅ frysboxen istället, så som vi brukar göra med sånt som behöver stå svalt och inte får plats i kylen.

    Det blev gott det också, men inte fullt så svalkande som det skulle!

  15. wow looks yummy. (I read your blog with google translate but still love it! Scandinavian lifestyle feels so relaxed and calm.) have a lovely weekend!

  16. Om man tar lite likör eller punsch t ex i så behöver man inte röra, utan låter den bara frysa i minst 4 h. Alkoholen fördelar nämligen iskristallerna
    /*

  17. Ser faktiskt helt sinnessjukt gott ut. Läste inläggsrubriken på VK.se och var bara tvungen att klicka mig in, som jag visualiserade ”smultronglass” för mitt inre. Att se dina faktiska bilder gjorde inte saken sämre. Shit va nice; det är så sommar ska avnjutas! ;>