Sval smultonglass med jordgubbar serverad i glasskål.

Idag var det ap-varmt så jag slog på stort och gjorde svalkande gräddglass med jordgubb och smultronrippel. Helt utan socker!

Jordgubbar och smultron i liten panna.

Glass med smultron och jordgubbar

Tid

över 120 minuter

Ingredienser

  • Grädde

  • Ägg

  • Smultron

  • Jordgubbar

  • Eventuellt florsocker

Gör så här

  • Beräkna 1 dl grädde per ägg.
  • Vispa äggen för sig och grädden för sig.
  • Blanda ihop och ös sedan på med bär, lite kaffe, choklad eller annat gott. Jag mosade smultron och jordgubbar i en bytta och använde.
  • Är man lite söt av sig så tar man även florsocker efter tycke och smak.
  • Frys glassen i typ en lasagneform eller liknande. Rör en gång i halvtimmen i ca fyra timmar och servera sedan omedelbart. Toppa med färska bär och kanske lite färsk pepparmynta eller citronmeliss.
Glass av smultron och jordgubbar i somrig glassform.