Jakobs mormor bakar den godaste blåbärskladdkakan!
Receptet kommer från boken Sju årstider i Majas kök (en riktig pangbok förresten).
Blåbärskladdkaka
Portioner
ca 8 – 12 bitar
Tid
ca 60 minuter
Ingredienser
200 gram smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
3 1/2 dl blåbär
ströbröd till formen
Gör så här
- Smält smöret, rör i socker och ägg och tillsätt mjöl och kakao.
- Rör försiktigt ner blåbären i smeten.
- Helst ska de vara färska men frusna funkar också.
- Häll smeten i en smörad och bröad form.
- Grädda i 175 grader i 30-45 minuter.
En enkel och god vardagsrätt på blåbär är hemkokt blåbärssoppa. Jag äter den gärna varm på vintern, men funkar lika bra kall till lunch eller som mellanmål på sommaren.
60 svar
Åh herregud så sjukt gott det låter!
Ser fin och god ut. Själv är jag förtjust i Anna Bergenströms kokböcker.
Håller med om att Annas böcker är bra!
Clara, underbara Clara. Du inspirerar mig så oerhört mycket!! Vet inte hur jag ska förklara det på annat sätt än att det du gör är viktigt!
Tack det var roligt att höra! Kram på dig
Låter sjukt gott!
Ser riktigt gott ut! Jag brukar slänga tranbär i min kladdkaka, det är underbart också. Syrligheten passar finfint till chokladen.
Åh det var den vi fick skymta på bilderna igår va? Ser underbart god ut!
Oj så gott de lät, måste testas 🙂
Det låter ju helt underbart gott! Mmmm! 🙂
Kram Daniela
Choklad och blåbär var en ny kombination för mig, det ska absolut testas 🙂
Det låter ju helt fantastiskt gott! Får se om vi kan ge oss ut i skogen och hitta lite mer blåbär så får vi nog testa den!
Ha det!
Låter spännande! Kladdkaka med hallon eller banan är också smarrigt!
/Frida (Vardagsglimtar har bytt adress)
Låter fantastikt gott! Måste jag testa!
ojoj, shit pommes va gott det lät.
måste testa.
Jag sitter bokstavligt talat och dreglar framför skärmen. Tack för tipset!
Ser god ut! =)
Åh verkar god nom.
Tack för tipset! Måste testa.
Tack för finfint recept! Alltid så roligt att få nyheter//Fia
Ååh så gott. Önskar bara den man bodde med åt bär 🙁
oh my god!! Lägger detta på minnet tills jag får äta godsaker igen (har börjat första dagen på min godis/kak/choklad/fika fria månad….)
Åh den här låter och ser otroligt god ut! Ska jag absolut prova baka nu i blåbärstider 🙂
tack söta du, ett perfekt recept för mig!!!! kram Johanna
Ser helt enkelt sagolik ut 😀
Såg mums ut:-D
Blir det stor skillnad på färska och frusna blåbär? Det känns inte som om det borde spela sådär jättestor roll egentligen.
åh vad gott det ska testas!
en favorit som jag gör är att göra vanlig sockerkakssmet ( den saftiga förstås) och hälla i kokos och blåbär, jättegod kombination! eller göra blåbärsmuffins som jag pular i lite mörk choklad när jag hällt i det i formarna.
glömde berätta att min söta syster och även jag brukar använda riven kokos istället för ströbröd. mycket godare, och roligare!
Den där ska jag absolut testa. Till nästa jobbfika kanske. Det bästa från två världar liksom. Blåbär och choklad. Om det bara ville sluta regna så att det blir mysigt att ge sig ut i skogen för att leta bär.
Vilka bloggar följer du? Läser du http://www.mogis.se ?
Jag som älskar kladdkaka. Så den här varianten måste måste jag ju gilla. Kanske blir på fredag när svärföräldrarna kommer. Hejhej!
Jag dör! Gud så gott!
Åh det lät ju underbart gott! Den får det nog bli nu i veckan när farmor kommer på besök!
Det där är nästan receptet som jag brukar köra på för vanlig kladdkaka. Jag brukar halvera alla ingredienser du nämnde plus en tesked vaniljsocker och ett kryddmått salt. Då blir kakan tunn, seg och kladdig! Mycket gott.
Åh, ser jättegod ut! Måste hem och provbaka!!
5 dl strösocker? OMG sockerchock! Lär väl gå lika bra med typ 2-3 st
Ser mums ut!
Ser riktigt god ut!
Biskvitårtan som du skrev om för ganska länge sedan. Det receptet fick vi aldrig, eller missade jag det?
ååh, mumsig!
Måste bara prova!!
Läcker! Den ska ja testa nästa gång!
Vad gott det ser ut!
MUMS vad gott det ser ut !!!:)
Det ser jättegott ut 😀 ,har bakat den nu, men den är i ugnen 🙂 ,hoppas det blir gott bara !
Jag har sitter och räknar ner minuterna. Snart ska det provsmakas!
Är det verkligen rätt med 5dl socker? Låter alldeles för mycket!!
ja det är rätt! Mycket- men gott 🙂
verkar riktigt smaskens!
Åh, vilket konstverk! Superfin + att den ser ytterst delikat ut! Mmmm!
Hej Clara
Den kage ser godt nok skøn ud!
Jeg vil gerne bage den imorgen, men jeg er i tvivl om hvor meget “8 msk kakao” er?
Er det store eller små skeer?
Den här kladdtårtan var en riktig dröm. Tack för att du ljusar upp tillvaron för mig och för så många andra.
Det verkar vara en smaskig kaka, den ska jag baka i helgen!
Tack för recept , den ska jag göra till mitt kalas nästa fredag, då vi ska fira mej i vårt gamla torp, har ide torka men denna blir säkert uppskattad, min Gubbe plockar blåbär nästan varje dag. Ha det så gott Kram
En fantastisk kaka! Blev ljuvligt kladdig i mitten, mmmmm. Jag använde kokos istf ströbröd, fungerade utmärkt.
Ska man vispa ägg o socker separat
Ska man vispa ägg o socker fluffigt