Kantareller i korg.

Svampsoppa på skogens gyllene skatter.

Jag blev överlycklig när jag på hundpromenaden fann en hel massa kantareller.

Kantareller på skärbrädan.

Så jag bestämde mig för att göra en soppa av hela kalaset. Så himla enkelt och billigt och vansinnigt gott.

Alla råvaror hade jag ju hemma på gården! Vitlöken och gullöken fanns i landet och istället för att använda dyr grädde tillsatte jag lite bröstmjölk*.

Svampsoppa med kantareller serverade i blå soppskål utomhus.

Kantarellsoppa

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • Kantareller

  • Vitlök

  • Gullök

  • Grädde

  • Mjölk

  • Maizena

  • Salt, peppar

  • Soja

  • Persilja

  • Vitt vin

Gör så här

  • Rensa svampen och hacka löken.
  • Stek allt försiktigt i en kastrull. Pudra över maizena.
  • Häll på grädde, mjölk, och lite salt och peppar. Jag gillar inte buljong så jag tog några teskedar soja istället. Och så massor av persilja.
  • Avsluta med en skvätt vitt vin. Mmmm!

*Kornas bröstmjölk alltså. Vad TRODDE NI egentligen?