Sonen Bertil sitter i barnstol vid bakbord, klädd i förklä och vit mössa, kladdar med lilla barnhanden i deg.
Bakbestyr på arbetsbänken.

Idag har vi bakat massa. Bland annat gjort saffranspannkaka av gröten som blev över.

Det är min absoluta favoritefterrätt i världen tror jag,

Min son smakar på ingredienserna direkt från sin lilla hand.

Lillen fick vara med och baka såklart. Han är mamma upp i dagen och älskar att baka. Framförallt att äta ingredienserna.Liten bagare i barnstol och vita kläder så att inte mjölet syns - mer än på båda kinderna.

Min vackra lille pojk som idag tittade upp på mig och sa Ma-Ma. Han kallar visserligen Jakob för Ma-Ma också. Men idag var det något särskilt, med betydelse. Som typ HEJ MAMMA!Gyllengul kaka med blåbärssylt i belysning av levande ljus.

Saffranspannkaka är en gotländs specialitet, men den funkar förstås lika bra i överallt. Den ska egentligen ätas med salmbär men jag tog blåbärssylt istället.

Saffranspannkaka

Portioner

4

Tid

ca 50 minuter

Ingredienser

  • risgrynsgröt som räcker till fyra portioner

  • 3 ägg

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 dl grovhackade mandlar

  • 0,5 gram saffran

  • 2 msk socker

Gör så här

  • Ta fram risgrynsgröten.
  • Vispa sönder äggen och blanda ner i gröten tillsammans med vispgrädden och den grovhackade mandeln.
  • Mortla saffran med socker och rör sedan ner.
  • Smörj en form och häll över saffransmeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. (Jag tog en så djup form så jag fick grädda nästan den dubbla tiden i 175 grader istället).
  • Ät ljummen med vispad grädde och bär.

Baka saffransknutar med apelsin!