Knäckformar fyllda med saffransknäck på prickig duk med blommig plåtburk i brakgrunden.

Saffransknäck så god att man blir knäpp i kolan.

Jag har fått så många roliga jobbförfrågningar nu i december. Men jag har tackat nej till allting.

Jag älskar den här årstiden och vill ägna december åt att vara med min son och mysa och pyssla. För mig är pyssel, bak och matlagning höjden av avkoppling.

När jag jobbat mycket och går in i en lugn fas igen är det första jag gör att baka. Så nu bakar jag så jag får träningsvärk i händerna.

På onsdag kommer min syster hit på besök dessutom. Längtar! Hon ska få vara med lillen och äta alla hundratusen godsaker jag lagat i ordning. Som dessa magiska saffranskolor.  Dreggelvarning!

Så kokar du kola med smak av saffran:

Mortla 1 kuvert saffran med lite socker.

Häll i en kastrull med 2 dl grädde,

2 dl sirap och 2 dl socker,

2 kryddmått salt. Låt koka.

Rosta under tiden 1 dl kokos i en stekpanna.

När kolan klarat kulprovet , blandar man ner kokosen och häller upp i knäckformar. Ätes med haklapp (pgav drägglet)

Snabb gräddkola – superbra julgodis!