Blommig frukostskål med müsli och bär.

Jag blir alltid så besviken när jag köper musli.

På paketet ser det så gott ut med massor av nötter och nyttigheter.

Men när man öppnar påsen är det samma gamla dammiga blandning som alltid.

Jag föredrar att göra min egen istället! Det blir både billigare och godare.

Tips för att göra egen musli

Jag gillar att blanda många olika fröer och gryn och brukar rosta dem lätt i en stekpanna innan jag blandar ihop dem i burken. Då blir de krispiga och får mer smak.

Jag rostar varje sort för sig, annars är det lätt hänt att någon bränner.

Nötterna köper jag naturella i naturgodisdisken. Det blir billigare än att köpa dem färdigförpackade i små plastpåsar.

Hemmagjord müsli

Portioner

ca 2 liter

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 4 dl vardera av havregryn, boveteflingor och dinkelgryn

  • 2 dl vardera av solroskärnor och linfrön

  • 1 dl vardera av psylliumfrön, kokosflingor, hackade mandlar, hackade paranötter, krossade valnötter

Gör så här

  • Rosta alla ingredienser (utom linfröna som är känsliga för värme) och töm över i en stor burk. Avsluta med att hälla ner russin, gojibär eller torkade tranbär i blandningen. Eller gör som jag gjort här, använd mig av frysta, tinade bär.

God granola med ingefära och kardemumma