Mandelkaka med florsocker serverad med gräddklick och hallon med kiwiskivor på blåmönstat porslin med gulddetaljer.


Den här italienska mandelkakan brukar min faster ofta bjuda på.

Den är löjligt god och lika löjligt enkel att göra.

Servera gärna med grädde och drick starkt svart te till.

Visst är servisen fantastisk förresten? Den är från Ryssland. Allt smakar gott på fint porslin, så är det bara.

Italiensk mandelkaka

Portioner

ca 4-6 bitar

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • 200 gram vetemjöl

  • 200 gram grovhackade mandlar

  • 1/3  dl strösocker

  • ½ tsk bakpulver

  • 2 ägg

  • 200 gram rumsvarmt smör

Gör så här

  • Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och mandlar.
  • Vispa äggen lätt och blanda med smöret.
  • Sikta ner mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn smet .
  • Smörj en form och strö den med kokos.
  • Grädda i mitten av ungen i ca 40 minuter på 180 grader.

Testa Schweizerkakan som funkar i alla lägen!