Schweizerkaka går hem i alla läger!
Vad kan gå fel när man blanda god choklad med finfin nötbotten liksom?
Schweizerkaka
Portioner
ca 8 bitar
Tid
ca 60 minuter + kylning
Ingredienser
- Till botten
100 gram mandel
100 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl
- Till toppingen
300 gram schweizernötschoklad
10 msk grädde
1 msk smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln i en kvarn eller mixa den i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och vispa ägg och socker riktigt pösigt och vitt
- Blanda ihop alla ingredienser till smeten och häll i en smörad form med löstagbar kant. Grädda i ca 30 minuter. Den ska bli gyllenbrun. Låt svalna
- Smält chokladen över ett vattenbad och blanda i grädden och smöret. Bred över tårtbotten och låt stelna i kylen.
Klicka här om du vill ha inspiration till fler recept på fikabröd.
41 svar
Huje..! Det lät goooooott!
Mums måste testas…
Säger bara God morgon på det!!
gott:)
Ser underbart gott ut! Vet du om den går att göra utan ägg eller med tex No Egg istället, för de som är allergiska eller liknande?
Ja Jonna, det funkar! Jag har ätit det o det var super!
Åh vad gott det låter 🙂
Åh mums! Frestande nog för att överväga att bryta sockerförbudet i alla fall 😉
Det lät helt vansinnigt gott och måste testas! Men jag tänker på en sak med receptet; 1 msk = 15 ml. 10 msk=150 ml= 1½ dl. Det är jättemycket lättare att mäta upp 1½ dl grädde än 10 * 1msk. =)
Word!
den ser fantastiskt god ut :-), blir riktigt sugen
kram Åsa
oh yes! den ska jag göra tills ikväll dà vi fàr gäster, enkelt och säkert gott! vi har dock inte rätta chokladen här i frankrike men tar nàt annat med nötter i. ha en bra tisdag!
Åh tack för receptet 🙂
Ser fin ut och schweizernötchoklad är gott!
Den här kommentaren har inte alls med kakan att göra, utan läste denna artikel och kom att tänka på ditt inlägg angående downshifting (som jag personligen helt skriver under på): http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/i-nina-bjorks-bostad
Kanonbra artikel! Tack för tipset! Har precis läst den och rekommenderar den starkt till alla som intresserade sig för inlägget om downshifting.
Påminner om “Halv 8 hos mig”-schweizernötkakan?? Kan det möjligen vara just den?? Har gjort den några gånger förra året, supergod!! 🙂
Jag håller med, det kan aldrig gå fel med nötter och choklad! 😉
Sån god kaka kan man bjuda sina vänner på. Tack för receptet.
Ser sjukt god ut! Fattar inte hur du kan ha så snygg figur med allt socker ni äter. Önskar jag vore du! Jordgubbarna såg inte så dumma ut heller.
Oj, oj, oj! Den kan man ju lätt bryta sin lågkolhydratkost med. Gottigt värre!
Perfekt tajming! Jag håller på att planera en tjejmiddag och har kliat mig bra länge i huvudet för att komma på någonting lätt, gott och NYTT att bjuda mina fina tjejkompisar på till efterrätt.
Taget, Clara! Tusen tack! 🙂
vilken bild! Tur för mig att det råkar ligga några rutor schweizernöt-choklad i kylen, annars det blivit en extremt jobbig craving att ta mig över..
MUMS jag vill också baka idag 🙂
Hmm den där måste jag nog testa i helgen =)
Låter och ser hyffsat underbart ut!
Men nu måste jag fråga hur du tänker med alla färska bär du köper? Hur går det ihop med dina andra manifest om att odla egna grönsaker osv. Färska bär vid den här årstiden i Sverige innebär långa transporter från utlandet. De odlas också ofta i högt uppvärmda växthus vilket också frestar på miljön.
Ja, kakan hade varit bättre utan de utländska jordgubbarna. Jordgubbar som ska transporteras för konsumtion så långt bort ska tåla mycket utan att bli dåliga.
Normalt ska jordgubbar vara dags.färska för att vara goda och se bra ut.
Jordgubbar i Sverige såhär års är besprutade för olika sjukdomar och för hållbarheten. Och det vill vi ju inte ha.
Jag bara MÅSTE baka den och tänka på dig! Tack för recept! 🙂
Intet kan gå galt!
Åh gud vad underbart gott det ser ut!
En jättedum fråga kanske men ska grädden vara vispad eller ovispad..?
Ser verkligen jättemumsigt ut! =)
Åh namms! Det här receptet har gått mig förbi faktiskt, har aldrig sett denna kaka men innehållet lät övertygande. Blir nog ett provbak till helgen.
Färdigmalet mandelmjöl borde väl funka lika bra för en latmask?
Åh vad den ser god ut, och verkar dessutom vara väldigt lättbakad, har ärvt/fått en gammal kvarn att mala mandeln i av svärmor så det är nog dax att använda den………
åååh så sugen jag blev nu! 😀
bara för att vara petig, det verkar vara en mandelbotten. mandel är ingen nöt…. hur som helst ser det skit gott ut och jag hoppas man kan göra det med mandelchoklad istället för schweizernöt 🙂
Tack för en fin blogg
Nu har jag precis bakat kakan men bytte ut mot choklad jag hade hemma. 🙂 Återstår bara att ätas ikväll.. Mums.
Kanongod! Gjorde den i Tisdags, jag som inte bakar så ofta! Enkelt recept som gick snabbt att göra. Ett tips bara till er som inte har matberedare men en mixer. Jag försökte att mixa mandlarna men det slutade bara med en massa mandelbitar i hela köket. Så jag hackade mandeln lite grann och hade sedan ned den i smeten. Därefter körde jag med mixern igen och tack vare smeten så höll sig mandeln kvar!
Tack för alla fina inlägg också Clara!
Kram från Maja
det ser gott ut!
mums vad gott det där såg ut! måste ju testas!