Kaka med chokladtäcke och jordgubbar.

Schweizerkaka går hem i alla läger!

Vad kan gå fel när man blanda god choklad med finfin nötbotten liksom?

Schweizerkaka

Portioner

ca 8 bitar

Tid

ca 60 minuter + kylning

Ingredienser

  • Till botten
  • 100 gram mandel

  • 100 gram smör

  • 2 ägg

  • 2 1/2 dl strösocker

  • 1 2/3 dl vetemjöl

  • Till toppingen
  • 300 gram schweizernötschoklad

  • 10 msk grädde

  • 1 msk smör

 

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln i en kvarn eller mixa den i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och vispa ägg och socker riktigt pösigt och vitt
  • Blanda ihop alla ingredienser till smeten och häll i en smörad form med löstagbar kant.  Grädda i ca 30 minuter. Den ska bli gyllenbrun. Låt svalna
  • Smält chokladen över ett vattenbad och blanda i grädden och smöret. Bred över tårtbotten och låt stelna i kylen.

Klicka här om du vill ha inspiration till fler recept på fikabröd.