Tiramisu på mitt vis

Tiramisu serverad i glasskål med blå violblommor på toppen.

Jag älskar tiramisu men jag orkar inte alltid göra den riktiga versionen utan höftar med det jag har hemma.

Fin och lite stökig blir tiramisun i små portionsskålar.

Tiramisu betyder slarvigt översatt ”pigga upp mig”. Och vem blir inte uppiggad av choklad?

En tiramisu i närbild med lager av vitt som varvas med brun kakao.

Till  2-3 personer har jag använt:

2 äggulor, 2 äggvitor,

1/2 dl socker,

250 gram mascarpone,

skalet från en citron,

starkt bryggt kaffe,

en halv rulle mariekex,

riven mörk choklad och kakao.

Ätliga blommor.

Så kan du göra min tiramisu: 

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt.

Riv det yttersta skalet av en citron och blanda ner i gulorna tillsammans med mascarponen. Vänd därefter ner vitan.

Lägg mariekex i blöt i lite starkt kaffe och bottna glasen.

Bred därefter över ett lager av mascarponeblandningen och strö över lite riven mörk choklad.

Varva sedan önskat antal lager och ställ i kylen ett par timmar innan serveringen.

Ta fram, dofta över kakao och lite riven choklad. Servera genast!

Här kan du kolla in fler av mina desserttips.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Tiramisu på mitt vis”

  1. Åh, Tiramisu!
    Måste vara en av de allra bästa desserterna! Och den här ser helt underbar ut.

    Med en ägg och mjölkallergisk treåring som vill äta allt vi äter blir efterrättsrepertoaren dock något begränsad. Inte för att det hindrar oss från att äta en massa socker och fett! Dessvärre.
    X

  2. Mmmmmmmm vad det ser gott ut. Det känns nästan som en efterrätt jag fixar att göra. Det måste jag testa. Tack för en underbar blogg!

  3. Usch då! Det där såg alldeles för gott ut och ännu värre att den var så lätt att göra:) Jag som också är svag för tiramisu, är helt enkelt tvungen att prova detta.

    1. Nej det gör jag inte, bara delade vissa på hälften för att de skulle gå ner i glasen

  4. Ni som gillar Tiramisu måste testa Sia-glass med just smak av Tiramisu.
    Låter man den bli lite tinad så är det som nästan den godaste riktiga Tiramisun!

    Kram Mrs G ( Vänner-hur gör man? )

  5. Hej Clara!

    Det märks verkligen att du har semester nu och att du mår bra av det. Inläggen andas livslust, kreativitet och glädje och framför allt är det många igen 🙂

    Fortsätt att ta hand om dig och njut av sommaren!
    Kram Hanna

  6. Mm, ser fantastiskt snaskigt ut (även om jag inte är så förtjust i tiramisu)!
    Det är kul att du bloggar så mycket nu, jättefina och inspirerande inlägg! Jag är i inredartagen med nytt hus, så för mig är det extra kul med inredningsbilderna. Blev helförtjust i din lilla hylla med hängare i sovrummet 🙂

  7. Himla gott!

    Så där gör jag med ofta, ofta. Hittar på min egna grej och använder aldrig recept.
    Sen hamnar recepten på min plattform förstås 🙂 Att tipsa om mat bloggare emellan gillar jag!
    Kram

  8. Vadå inte orkar göra den riktiga varianten?

    Själv orkar jag ungefär blanda grädde, kakao och socker och äta med sked. Direkt. Utan att stå i kylen.

    Men jag skulle gärna äta av din tiramisu, dens er kalasgod ut!

  9. Åh! Så glad jag såg detta ” snabbrecept” Har tidigare inte blivit färdig till att göra tiramisu. Smart o god blandning! Tackar!