Muffins med jordgubbar, körsbär och nypon

Jordgubbsmuffins med nyponmjöl i kakan och körsbär på toppen.

Varje morgon nu på semestern vaknar jag och undrar vad för roligt jag ska hitta på att baka.

För att inte tala om middagarna som jag gärna lägger åtskilliga timmar på att laga!

Det känns så härligt att stå i vårt soliga kök, med fönstret öppet mot åkern, och laga mat! Idag blev det muffins med körsbär, jordgubbar och nyponmjöl som smakar alldeles himmelskt gott!

Jag köper ekologiskt osötat nyponmjöl från Kung Markatta. Får man inte tag i det kan nyponmjölet självklart uteslutas.

Muffinsbak med ägg i skålen på köksbordet med jordgubbar och körbär som ska bli till muffins.

Så här gör du muffinsen:

Vispa 2 ägg med 1 1/2 dl strösocker tills det blir vitt och fluffigt.

Smält 100 gram smör och blanda med 1 dl vatten och 1 dl grädde.

Blanda ner vätskan i äggen.

Blanda därefter 4 dl vetemjöl, 2 msk nyponpulver och 1 1/2 tsk bakpulver i en skål och vänd ner i smeten.

Hacka jordgubbar och kärna ur körsbär och lägg i botten på muffinsformarna.

Fyll på med smet och avsluta med några bär på toppen.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca tio minuter.

Känn efter med en sticka så att muffinsarna inte är kladdiga inuti.

Körsbärsmuffins och jordgubbsmuffins i ett och samma bakverk, här på väg in i ugnen.

 

Körsbärsmuffins och jordgubbsmuffins i ett och samma bakverk. Här med lättvispad grädde och körsbär på toppen.

Servera med lättvispad grädde och dekorera med körsbär eller jordgubbar – sånt blir man salig av!

En annan favorit är bananmuffins – receptet hittar du här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Muffins med jordgubbar, körsbär och nypon”

    1. JA! Nu frestas det med bakverk här igen 🙂
      Gillar skarp att du säger muffins och inte väljer det fåniga alternativet cup-cakes 🙂

      Själv har jag nästan fått tuppkam idag 🙂

      Kram Mrs G (Vinklar)

  1. Blir det godare med grädde och vatten istället för mjölk? Bakar mycket muffins själv så kan man optimera receptet blir man alltid glad!

  2. Serenad i prästgatan/Blondin med de rosende kinder du i ditt fönster står som sjungs av Evert Taube. Den passade in så bra på dig idag Clara, du är beundrans värd och full av energi. Fina muffins som ser riktigt frestande ut och passande så här på sommaren.

  3. Åh vad härligt det där såg ut! Önskar att jag hade det där STORA köket jag med, låter väldigt mysigt med all matlagning där. Ha en härlig fortsatt semester, själv har jag 2 dagar kvar, sen är jag också i hamn 🙂

  4. Baka är himlans roligt, även om jag mer är för att äta. Har även hänt att kladdkakasmeten blivit uppäten innan den hamnat i ugnen, har några syskon som gärna hjälper mig på den delen 😉

  5. Tack för recepten! Nu är jag så himla sugen på att testa nyponmjölet! Men jag måste vänta tills jag är tillbaka i Sverige, tror inte att den finns att köpa i Kanada, tyvärr!

    1. Jag skrev nog otydligt. Jag vill alltså inte ha det typ av nyponpulver som man göri vanlig nyponsoppa utav för det innehåller förtjockningsmedel och dylikt som kan rubba kemin i muffinsen

  6. Bakade dina muffins igår. Hjälp vad goda! Har fått mycket beröm för dem, både av middagsgästerna igår som fick dem ljumna direkt ur ugnen och även av fikagäster idag. Mannen sa att det var det godaste jag nånsin bakat! (ja ok, jag bakar inte så ofta..) Tror att det var nyponmjölet som var hemligheten, supergod smak! Tack söta Clara!