Grön saprris och gula majskolvar i blått somrigt fat ute på gräsmattan.

Idag blev det grillunch och jag grillade både majs och sparris.

Enklast och godast är att pensla majsen med olivolja och sedan salta, peppra och dofta över lite paprikapulver och Berberis. Fruktansvärt gott!

Sparrisen förväller jag först i kokande vatten i ungefär 30 sekunder, sköljer sedan i iskallt vatten och torkar av med en handduk. Därefter får den olja och samma kryddblandning som majsen.

Maten på grillen. En klotgrill ute på gräset.

Lillen inspekterar mig när jag grillar och knaprar gladeligen i sig både sparris och majs.

Jag tycker att majsen är godast då den får ordentligt med färg.

Avslutningsvis innan servering kan man låta en klick smör smälta ovanpå alltihop.

Sommarlunchen med sparris och färdiggrillad majskolv på tallrik med sallad av gruka, tomat och gröna oliver.

Tillsammans med en enkel sallad med tomater, avocado, gurka och vitlöksoliver och lite slånbärssaft i glaset blir det världens godaste sommarlunch!