Chokladpudding serverad i ljusa desserttallrikar med en klick grädde.
Chokladpudding väcker barndomsminnen till liv.
Fin söndag! Jag var på badhuset med lillen och efteråt drack vi Mer och åt korv med bröd. Det var sådan barndomsfeeling över det hela.
Jag kände mig verkligen som mina föräldrar. I alla fall. Barndomstemat fortsatte och jag blev så himla sugen på en riktig retroefterrätt idag så det blev chokladpudding.
Chokladpudding. Bara namnet är ju helt fantastiskt! Inte den där otäcka från kartong som mest smakar…kartong utan en jag gjort själv efter ett recept i Vår kokbok.
Det är inte svårt. Promise!

Till chokladpudding behöver du:

6 dl mjölk
5 msk majsstärkelse
3 msk socker
3 msk kakao
1 ägg
1 msk vaniljsocker

Gör puddingen så här:

Blanda mjölk, majsstärkelse, socker, kakao, ägg och vaniljsocker i en kastrull.
Sjud under omrörning tills krämen tjocknat.
Låt svalna något.
Häll upp krämen i skålar och ställ i kylen för att kallna.
Det tar ungefär tre timmar.
Servera med grädde såklart!