Vegetarisk minestronesoppa

Soppa med fjärilsmakaron i vit skål.

Nu ska jag ger er ett till bra vardagsrecept, idag på vegetarisk minestronesoppa.

Det bästa med minestronen är att den är billig, lättlagad och bara blir godare om den stått i kastrullen 1-2 dagar.

Dessutom är det en perfekt soppa att ta reda på matrester på. Lite allt möjligt är gott att stoppa ner.Paprika som börjat bli sladdrig och tråkig. Lite pastarester från gårdagen, några potatisar man fått över eller en portion ris som blivit kvar.

Rensa kylen och töm i soppan!

Serverar du den med lite crème fraische och ett mjukt bröd är den riktigt lyxig! Jag brukar ofta göra den på fredagkvällar för att ha till middag men sedan äta resterna som lunchmat lördag och söndag. Rekomenderas!

Du behöver (typ):

2 gula finhackade lökar

1 strimlad purjolök

3 vitlöksklyftor

1 palsternacka

1 rotselleri

5 morötter

2 liter vatten

1 burk hela tomater

2 tärningar grönsaksbuljong

3 dl okokt pasta

salt, peppar, soya, cayennepeppar, tomatpure eller annat som sätter lite fart!

Så här gör du minestronesoppan:

Skölj, ansa och hacka alla grönsaker.

Fräs dem lätt i en stor gryta med en klick smör.

Häll på vatten och hela burken med tomater och dess spad.

Addera kryddor och låt koka i ca 30 minuter.

Lägg sedan i pastan och koka så länge som pastan behöver för att mjukna.

Servera rykande het så klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Vegetarisk minestronesoppa”

  1. Låter gott! Jag hade slängt i en rejäl näve vitkål också när soppan kokat klart 🙂

  2. När jag gjorde minestrone sist hällde jag i en skvätt, ca 1 dl glögg som var kvar från julen. Det blev super. Lite sött och lite mustigt utan att smaka glögg. Brukar också ha kidneybönor i, så får man det där proteintillskottet som bör tänkas på om man bara äter veggo.

  3. Bara en fråga om buljongtärningar…! Finns det att få tag på som är utan maltodextrin och liknande skräp?