Hemmagjord chokladpudding

Tre kaffekoppar fyllda med chokladpudding med grädde ovanpå som toppats med kakaopulver.

Igår bjöd jag på chokladpudding till efterrätt.  En mormorsklassiker som aldrig går ur tiden och dessutom är väldigt lättlagad.
Faktiskt bara marginellt svårare än att blanda till det där pulvret man köper på kartong. Och resultatet blir så galet gott.
Fint att servera i tekoppar som här.
Tänk på att använda en riktigt god och smakrik kakao för bästa resultat. Puddingen kan förutom grädde toppas med hackad mörk choklad, toblerone eller lite dajm.

Till pudding behöver du:

6 dl mjölk
5 msk majsstärkelse
3 msk socker
3 msk kakao
1 ägg
1 msk vaniljsocker

Så här fixar du chokladpuddingen:

Blanda mjölk, majsstärkelse, socker, kakao, ägg och vaniljsocker i en kastrull.
Sjud under omrörning tills krämen tjocknat.Låt svalna något.
Häll upp krämen i skålar och ställ i kylen för att kallna.
Det tar ungefär 1-2 timmar.
Servera med grädde såklart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Hemmagjord chokladpudding”

    1. Nej, majsstärkelse/Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till mjöl.
      För övrigt kan jag intyga att Claras chokladpudding är både enkel och god. För några år sedan gav hon oss läsare receptet och jag har sedan dess kört på detta recept. Gubben vill ha lite sötare pudding så när han ska äta av den brukar jag ta 4 msk strösocker i stället för 3.

  1. Så gott och enkelt!! Ska provas någon dag! Det är ju bra om man kan undvika det där pulvret så gott det går 😉 /www.isabellasfoto.nu

  2. Åh gottit!!! Nästan samma recept (minus ägget) gjorde min pappa chokladgröt åt mig när jag var liten.

  3. Åh, chokladpudding. Det slutar alltid med att jag mår illa, det går liksom aldrig jämt ut med puddingen och grädden. Så man bara äter och äter och blir både illamående och lycklig.

  4. Dette så kjempegodt ut!, men vet du om puddingen kan stå i kjøleskapet over natten slik at jeg kan lage det dagen før? 🙂

  5. Åh, min blev helt klumpig.. Vad kan ha gått snett? Kan jag ha låtit den sjuda för länge? Hur pass tjock ska krämen bli? Vill ha revansch, haha!