Tre kaffekoppar fyllda med chokladpudding med grädde ovanpå som toppats med kakaopulver.

Igår bjöd jag på chokladpudding till efterrätt.  En mormorsklassiker som aldrig går ur tiden och dessutom är väldigt lättlagad.
Faktiskt bara marginellt svårare än att blanda till det där pulvret man köper på kartong. Och resultatet blir så galet gott.
Fint att servera i tekoppar som här.
Tänk på att använda en riktigt god och smakrik kakao för bästa resultat. Puddingen kan förutom grädde toppas med hackad mörk choklad, toblerone eller lite dajm.

Till pudding behöver du:

6 dl mjölk
5 msk majsstärkelse
3 msk socker
3 msk kakao
1 ägg
1 msk vaniljsocker

Så här fixar du chokladpuddingen:

Blanda mjölk, majsstärkelse, socker, kakao, ägg och vaniljsocker i en kastrull.
Sjud under omrörning tills krämen tjocknat.Låt svalna något.
Häll upp krämen i skålar och ställ i kylen för att kallna.
Det tar ungefär 1-2 timmar.
Servera med grädde såklart!

Chokladmousse med apelsin