Igår bjöd jag på chokladpudding till efterrätt. En mormorsklassiker som aldrig går ur tiden och dessutom är väldigt lättlagad.
Faktiskt bara marginellt svårare än att blanda till det där pulvret man köper på kartong. Och resultatet blir så galet gott.
Fint att servera i tekoppar som här.
Tänk på att använda en riktigt god och smakrik kakao för bästa resultat. Puddingen kan förutom grädde toppas med hackad mörk choklad, toblerone eller lite dajm.
Till pudding behöver du:
6 dl mjölk
5 msk majsstärkelse
3 msk socker
3 msk kakao
1 ägg
1 msk vaniljsocker
Så här fixar du chokladpuddingen:
Blanda mjölk, majsstärkelse, socker, kakao, ägg och vaniljsocker i en kastrull.
Sjud under omrörning tills krämen tjocknat.Låt svalna något.
Häll upp krämen i skålar och ställ i kylen för att kallna.
Det tar ungefär 1-2 timmar.
Servera med grädde såklart!
27 svar
Chokladpudding är så himla gott! Åt det igår på 35-års festen jag var på och den uppskattades av alla. Tror dock det var en pulver-version 😉
/Jenny
http://www.hemtrender.com
Är majsstärkelse detsamma som Maizena-mjöl?
Nej, majsstärkelse/Maizena är enbart själva stärkelsen i majsen medan majsmjöl är hela, torkade och malda majskärnor som malts till mjöl.
För övrigt kan jag intyga att Claras chokladpudding är både enkel och god. För några år sedan gav hon oss läsare receptet och jag har sedan dess kört på detta recept. Gubben vill ha lite sötare pudding så när han ska äta av den brukar jag ta 4 msk strösocker i stället för 3.
Är personligen mer förtjust i chokladmousse 🙂 men godast blir det så klart om det är hemma lagat 🙂
http://misscdesign.blogg.se
Det låter ju inte särskilt svårt. 🙂
http://hannafialotta.blogg.se
Tack för receptet, det skall jag pröva.
Hanna
Oh det ser underbart gott ut!
http://sommarkyla.blogspot.se/
Så gott och enkelt!! Ska provas någon dag! Det är ju bra om man kan undvika det där pulvret så gott det går 😉 /www.isabellasfoto.nu
Åh gottit!!! Nästan samma recept (minus ägget) gjorde min pappa chokladgröt åt mig när jag var liten.
Det där såg väldigt gott ut! Får nog testa det vid tillfälle 🙂
http://cajsawarg.blogspot.se/ ( SJÄLVDESTRUKTIV DOTTER )
Åh, chokladpudding. Det slutar alltid med att jag mår illa, det går liksom aldrig jämt ut med puddingen och grädden. Så man bara äter och äter och blir både illamående och lycklig.
Just det!! Undrade någon gång om jag jade laktosintolerans eller inte tål mjölksocker eller vad det nu må våra. Men faktiskt blir jag bara illamående av sjokladpudding – och älskar den. …
Jag får ont i magen av chokladpudding gjort på pulver. Det beror nog på all den luft man vispar in🙄
Nom! Och Åh så fina koppar! Var kommer de ifrån??
Till listan över topping vill jag tillägga skivad banan. Mmm. /Linda
Glutenfritt! Det gillar jag!
tuscasblogg.wordpress.com
Dette så kjempegodt ut!, men vet du om puddingen kan stå i kjøleskapet over natten slik at jeg kan lage det dagen før? 🙂
Åh, min blev helt klumpig.. Vad kan ha gått snett? Kan jag ha låtit den sjuda för länge? Hur pass tjock ska krämen bli? Vill ha revansch, haha!
Hur länge håller chokladpuddingen i kylen?
Man måste inte ha ägg, finns recept utan ägg. Inte för att jag ogillar ägg men tror inte det gör något för smaken här, det kan man koka till frukost istället. Möjligen för konsistens men det är en smaksak, jag gillar nog kort konsistens
Ibland har jag täckt ytan med lite tjock inte så söt hemlagade chokladsås . Då blir det inte skinn på ytan och den blir ännu mer chokladig. Vill man som vuxen ha lite sådär omväxlande stark chokladsmak kan man även ha lite sås bredvid. Samt några bär som jordgubbar från frys eller olika frukter
Jag har alltid trott att det varit så svårt att göra, men detta verkade ju superenkelt. Tackar för receptet. Alltid trevligare att bjuda på hemlagat än att köpa de där pulvren.
Jag brukar han lite punch i grädden, så gott
Vill ni ha ett busenkelt recept på äkta chokladmousse med bara två ingredienser ?
Vispa grädde. Smält valfri bättre sort chokladkaka, (jag tar mörk choklad med chili.) Smälter den i kastrull på spisen bara. När chokladen smält rör man ner den i den vispade grädden och lägger upp moussen i fina efterrättsglas. Ställ i kylen en stund för att stelna. Dekorera ev. vid serveringen med nån frukt, mandarinklyfor t. ex. och kanske en gräddklick. Så enkelt och gott!
Hur många personer räcker denna sats till? Ska man tänka att var och en får ca 1 decliliter, så att detta räcker till 6 personer?
Ja ungefär så 🤗 men har man gäster brukar jag tänka lite generösare med varje portion