Fyra småkakor med både ljusa och mörka delar ihop snurrade i varandra. Serveras på vitt porslinsfat med kaffe i matchande kopp.

Småkakor är roligt och enkelt att baka. Vill man kan man göra kaksnurror av mördeg.  Nedan är kakreceptet och i filmen visar jag rent praktiskt hur det går till.

Snurriga småkakor

Portioner

ca 20 st

Tid

ca 50 minuter

Ingredienser

  • 150 gram smör

  • 4 dl vetemjöl

  • 0,5 dl florsocker

  • 1 ägg

  • 1 msk kakao

Gör så här

  • Nyp ihop det kylskåpskalla smöret med mjölet och sockret.
  • Tillsätt ägget.
  • Dela degen i två bitar och addera kakao till den ena degen.
  • Låt degarna vila i kylen 20 minuter.
  • Rulla ihop kakorna som på filmen och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter på 175 grader.