Banan, äpple, vindruva och andra frukter i skålar på rosa och vit duk.

Sommarblommor och frukt på köksbordet.

När jag var liten gjorde mamma nästan alltid fruktsallad till efterrätt. Vardag som helg.

Jag minns hur less jag blev på att först behöva äta en massa sallad och grönsaker till middagen och sedan avsluta allt med en enorm fruktsallad.

Men nu som vuxen tänker jag på att det var rätt bra gjort! Det tar ju ändå en stund att hacka fruktsallad varenda dag. Plus att det är trevligt att få en efterrätt.

Måltiden känns mer komplett då och så lurar man ju i barnen mer frukt än de annars skulle fått i sig.

Bästa fruktsalladen tycker jag blir med:

– Frukten skuren i små bitar (saftar sig och blandar sig bättre än med större bitar)

– Minst 4-5 olika sorters frukter

– Olika sorters textur på salladen. Strö över lite russin, kokosflingor, hackad mandel eller andra nötter

– Det är också gott att dofta över lite kanel eller vanilj över fruktsalladen för lite smakvariation.

– Vill man göra det lite festligare kan man servera med lättvispad grädde (också bra om man likt oss har spinkiga barn man vill trycka i lite extra kalorier.)