Grillat fläskkött och tabbouleh

Skurna saltade majskolvar på fat på blommig duk.

Svamp, majs och griskött på grillen. Jag är verkligen ingen sådan där grillfantast som står ute året runt och fixar käk. Ej heller min man, tråkigt nog. Men nu är säsongen igång på allvar och i år hoppas jag lägga en massa saker från våra odlingar på grillen.

Ett bra sätt att variera grönsakerna på. Men i väntan på grödor att grilla – grillar jag mest majs och svamp.

Grillat fläskkött i fina skivor.

Och en himla massa griskött för att tömma frysboxen innan höstens slakt.

Tabbouleh med tomat och färska kryddor.

Istället för potatis som jag ibland kan bli lite less på tycker jag att det är himla gott att göra en riktigt syrlig tabbouleh som tillbehör. Prova vettja!

Något jag ska prova nästa gång jag grillar är att lägga pizzastenen på grillen och grädda  pizza – det verkar väldigt gott!

Vad lägger ni på grillen? Några bra tips?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Grillat fläskkött och tabbouleh”

  1. sparris
    lök
    fisk i folie (med tex mozzarella & salami, tomat, olja & kryddor)
    halloumi
    Egna hamburgare

  2. Åh men gud så gott! Blev jättesugen på att grilla nu, men det får vänta tills studierna är klara och det bär av hemåt.

    Ja vad brukar jag grilla…
    Halloumi
    Majs
    bönor och sparris
    Svamp
    Lax
    Rödbetor med ost på
    Potatis

  3. Jalapenos, delade på hälften och urkärnade. Fyll dem med philadelphiaost och vrid om en baconbit, du kan sätta en tandpetare igenom om du vill. Fantastiskt gott!

  4. Saker i aluminiumpaket!
    Tex champinjoner eller med mycket salt och en klick smör som får ligga på tills champinjonerna blir lite krispiga, majs på samma sätt är lika gudomligt gott!
    Eller förkokt färskpotatis med mycket dill, salt och smör som får ett knaprigt skal, passar till allt!

  5. Grönsaker: majs, sparris, aubergine som jag sen brer med örtig färskost och hackade kalamata, fylld portabello.

    Protein: chevrepaket, ingefärs- eller srirachatofu.

    Åhh.. Hur kan du tröttnat på potatis?? Har gått och drömt hela vintern om dessa guldklimpar!

  6. När vi grillar, så grillar vi hela middagen i grillen.
    Dvs, gör vi tex hasselbackspotatis, så gör vi dom på grillen och inte inne i den vanliga ugnen. Tänk grillen som en varmluftsugn, alltid locket på och kör på olika grillmetoder beroende på vad som grillas och tillagningstid. (sök på nätet på direkt, indirekt och cirkulär grillmetod) suveränt roligt när man kan det. Gör pizza, bakar bröd, gör fisksoppa, wok, poppar popcorn,det är så roligt och gott! Lycka till!

  7. Det finns stekbord till grillar! Alltså, lägg på en platta och stek det på grillen. Då kan du göra vad som helst på en grill. Lightvarianten om man inte är en grillmästare (kan kan lägga dit kött och majs men mer kan jag inte).

  8. DADLAR I BACON!!! Min storasyster lärde mig det och det är så gott att alla i familjen tar, och sparar dem på tallriken till sist för att njuta av det godaste på slutet 🙂 bara kärna ur dadlarna och linda in i bacon.

  9. Min mamma brukar grilla hela paprikor (röda blir godast) tills de blir alldeles svarta. Sen lägger hon dem i kallt vatten och skalar dem. ”paprika-köttet” strimlar hon och lägger på ett fat. Lite olivolja och salt på det och en brödbit till = smaskens!
    Det här gör hon oftast när grillen inte är så varm, dvs efter ordinarie grillning, så får man smaska på det dagen efter.

  10. Vi är husvagnsmänniskor och i husvagnen är det mycket smidigare om man kan laga all mat på grillen istället för att fylla husvagnen med matlagningsdoft. Vi lägger i princip allt på grillen. Mycket kött blir det men jag har bestämt mig för att vi ska grilla fisk mer. Grönsaker på grillen är min favorit. Röd spetspaprika i lite folie och sen på grillen, tramsigt gott. Sparris med lite smör och salt på i lite folie är också en stor favorit. Majs äter vi i mängder för det är så gott att gnaga på. Potatis behöver jag inte när jag har alla dessa grönsaker till men mannen min älskar potatis så även det gör vi i folie på grillen. Allt går att göra på grillen och det är gott!

  11. Ser supergott ut! Tar gärna receptet 🙂
    Vi grillar också mycket majs, barnen älskar det och
    vår 1 1/2åring kan gnaga på majsen ett tag, så då hinner vi får lite matro. Färskpotatisar blir gott på grillen, strö över västerbottensost och hackad gräslök innan servering.

  12. Hej,
    Hur har du gjort köttet? Vi har just slaktat våra linderödssvin och har frysen full. Kotletter, karré och typ filé har jag koll på hur jag kan grilla men på bilden ser det ut att vara någon slags stek..?! Tips mottages tacksamt!
    // Ny vid grillen

  13. Vi gör t.ex. hemgjorda hamburgare och andra biffar, majskolvar, sparris, citronhalvor, lax i olika former (gärna i bitar på spett med små bitar av citron mellan), kycklingspett, fläskkarré i skivor och förstås goda korvar, tex lammkorv och salsiccia.
    Vill bli bättre på foliepaket och pizza-grillning, jag tyckte det var svårt att få pizzan klar uppepå, den blev bränd under och ogräddad över. När vi gjort foliepaket har det mest smakat kokt, och jag gillar just den där knapriga grillytan..

  14. Vi brukar grilla fisk, vi lägger fisk, potatis, dill, smör och citronpeppar portionsvis i folie. Lätt att ta med också om man ska iväg och grilla, då har alla sitt eget paket och inga tallrikar behövs.

  15. Pizzatips!
    Vi köpte en pizzasten till grillen förra året och vi är helt sålda! Nu gör vi alltid pizza till förrätt när vi har grillkväll med vänner och familj 🙂
    Tips 1: att förvärma stenen är jätteviktigt! Annars blir det bara deg.
    Tips 2: om man tänder med tändvätska så se till att vänta tills det verkligen är riktigt bra glöd, annars finns det risk för att pizzabottnen drar åt sig lukten från tändvätskan (typ bensindoft) och smakar så. Fyfan!
    Tips 3: förgrädda bottnen med lite gaffelstick i. Extra viktigt om man har en tjock bottnen och/eller massa topping.
    Lycka till 😀

  16. Sugen jag blev på att grilla nu då! Halloumi eller grilloumi är gott och hel gul lök med skalet på är ett måste -så sött och smaskigt. Svamp och majs är ju självklara. Oftast är en lite ivrig att grilla men den bästa glöden brukar vara redo när maten är färdig, då är det läge att lägga på frukt att ha till efterrätt, ananas eller melon, kanske banan med lite choklad i en skåra, åsså glass till! Åh mums!

  17. Aubergine och zucchini penslade med olivolja. I övrigt är baconlindad banan helt stört gott.

  18. Den där syrliga tabboulehn ser jättegod ut:) Du får väldigt gärna lägga upp receptet här:))

  19. Grönsaker med egen grillolja: soja, olja och lite vitlök, och om man har så tar man alla möjliga kryddor från trädgården.
    Och halloumi förstås, ett hett tips är att inte göra för tunna skivor, den är ju vikt så jag tycker att det räcker att bara vika upp och bryta den en gång på längden liksom.

  20. Zucchini er godt på grillen! Og halloumi, som mange her nevner. Mais og portobello.

    Vannmelon med feta og litt mynte er godt tilbehør til grillmat.

    Min mann lager ofte pulled pork (12-14 timer på grill/smoker). Godt med pastasalat til!

    Som dessert er det godt å skjære litt i en banan (med skall) og legg i sjokoladebiter. Legg aluminiumsfolie rundt, og grill til bananen er blitt myk. Mmmm!