Ugnsbakade persikor

Färska persiokor och plommon i blåvitt porslin.

Har ni smakat platta persikor? Av någon anledning hundra gånger sötare och godare än runda. Nu när det är säsong för många stenfrukter så kan man göra denna efterrätt!

Hackade persikor, plommon och nektariner i ungsform.

Hacka persikor, nektariner, plommon eller aprikoser. Lägg i en ungsfast form och strö över råsocker och lite äkta vanilj. Baka i mitten av ugnen på 200 grader tills de mjuknat

Ungsbakade persikor med en klick lättvispad grädde. Gott alternativ för dig som gillar gino eller annan varm frukt.

Servera ljummet med lättvispad grädde eller glass. Gott!

Nektariner i smördeg är riktigt gott. Ett puffigt bakverk med smak av vanilj och grädde. Kolla in mitt recept!

Jag gillar verkligen nektariner och här kan du läsa mer om det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Ugnsbakade persikor”

  1. Åh, tack för recepttipset! Det ska jag överraska Herr Minimalist med, han som älskar nektariner och persikor, särskilt de platta! Och till skillnad från mig själv, gillar han bäst efterrätter med nyttig touch som denna med mycket frukt. Jag får offra mig en kväll för kärlekens skull, jag kan ju alltid ta lite mer glass och grädde… 😉