Smarrig taco på bogstek

Blommor på klänningen, i vasen och på porslinet. Nu väntar bara tacomiddagen.

Bogsteken tillagas i rejäl ungsgryta med lock.

 

Chilismakande kött som blivit trådigt av timmar i ugnen. Gott till salsa av nektatiner och lime. Ett annorlunda recept på tacos.

Jakob lagar världens godaste chiligryta till tacos. Så långt ifrån nötfärs med tacopulver man kan komma – och cirka en miljard gånger godare!

Vi gör chilin av bogstek eller andra större köttstycken ifrån våra grisar. Välj gärna någon billig del som blir smarrig av att lagas länge…

Du behöver (6-8 portioner):

900 gr benfri fläskkarre i bit

1 hel lagom stark chilifrukt

2 gullökar

3 vitlöksklyftor

500 gram krossade tomater

3 dl vatten

3 msk kycklingfond

4 tsk torkad oregano

4 tsk timjan

2 tsk lagerblad,

2 krm kryddpeppar och

2 krm malen muskotnöt

1 msk salt

1 msk honung

Så gör du Jacobs chili på bogstek till dina tacos:

Skär köttet i små kuber. Hacka chilin, löken och vitlöken och lägg ner i grytan tillsammans med alla ingredienser utom honungen. Lägg i köttet och låt koka under lock i ca två timmar tills det känns mört.

Rör om då och då och addera mer vatten om det blivit för torrt.

Ta sedan av locket och låt koka tills det mest av vätskan har försvunnit.

Tillsätt honungen och använd sedan en gaffel för att mosa köttet en aning.

Servera sedan köttet i tacobröd med goda tilltugg. Tex en salsa gjort på nektariner, lime, färsk koriander och chili. Galet gott!

Här kommer ett annat recept på en syrlig salsa som är god till tacos!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer på “Smarrig taco på bogstek”

  1. Vill tipsa om salsa gjord på mango/nektariner, rödlök, lime, och mängder med korianter. MY GOD, vad gott det är!