En riktigt god rödkålssallad

Fint strimlad rödkål med purjo i blåmönstrat porslin.

Jag älskar kål i alla former – dessutom är det ju både nyttigt och billigt. På min skördefest gjorde Susanne, som är kock en rekordgod sallad med rödkål – här kommer receptet! De andra recepten från skördefesten – till exempel recept på den smarriga ”dragna tuppen” finns recept på hos Susanne

Du behöver:

1 rödkålshuvud

1 purjolök, strimlad

0,75 dl äppelcidervinäger

1 dl ljus soja, japansk

1 dl rapsolja

1 msk honung

några droppar sesamolja

Garnering:

2 msk sesamfrö

Så här gör du kålsalladen:

1. Skär kålen i tunna strimlor. Använd mandolin, osthyvel eller matberedaren. Skölj den i durkslag och låt rinna av.

2. Blanda med samtliga ingredienser (spara gärna lite purjo till garnering) och låt stå och dra till serveringen. Gärna minst en timme. Rör om ett par gånger.

3. Garnera med sesamfrön och strö på lite purjolök.

Tips: smaksätt med chili och riven, färsk ingefära.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “En riktigt god rödkålssallad”