Jag bjöd på en sillunch härom dagen. Roligt att något så enkelt kan vara så gott. Med ett par olika egna inläggningar på bordet blir det genast festligt.
Jag serverar såklart sillen med vår egen kokta potatis. Allra bäst tycker jag det är att lägga sill på ett tunnbröd tillsammans med potatis. Så himla enkelt och smarrigt. Det var sådana mackor jag åt när jag “lärde” mig äta sill för några år sedan – så det kan vara ett bra tips ifall det finns någon annan därute som vill lära sig.
Fetaostsill. Det låter lite annorlunda minst sagt – men är hur gott som helst. Jag ville testa en ny smakkombination så jag bjöd på ett sillrecept jag hämtade från Abba receptsida på Allt om Mat.
Fetaostsill
ca 4
ca 10 minuter + kylning
Ingredienser
1 lime, saft och skal
2 dl matyoghurt
1 grön chili
1 knivspets spiskummin
150 gram fetaost
1 knippe salladslök
1 pkt 5-minuterssill från Abba
Gör så här
- Riv ner limeskal och saft i en bunke och tillsätt yoghurten. Skiva chilin tunt och blanda ner. Ta bort kärnorna om du vill ha det lite mildare. Tillsätt spiskummin och smula ner fetaosten. Skär sillen i önskad storlek och blanda ner. Häll upp i en burk med lock och låt stå i kylskåpet i en till två dagar innan serveringen för maximal smak.
Ett svar
Tack för alla dessa tips! Jag kommer att få besök från Italien och det blir säkert sill på bordet även hos mig under Jul :-). Förra året testade jag ditt morotsbröd och det blev en succé!