Åh! Jag är så glad idag – för nu presenteras sommarvärdarna i P1 och jag nästan spricker av stolthet över att Annakarin i år har fått uppdraget. Kan inte tänka mig någon mer välförtjänt av den äran. Hon är ju intressant ur så många aspekter. Dels forskar hon på ett område som för bara tio år sedan avfärdade som helt ointressant och oviktigt – men som alla pratar om idag. Hon har lyft fram digitala entreprenörer (nästan alltid kvinnor) bloggare och influensers som genom sina plattformar blivit makthavare.

Men sedan är hon ju en himla spännande mix av saker också – doktor i informatik, entreprenör, författare till barnböcker och upphovskvinna till ett klädmärke. Plus att hon är den envisaste jag vet med en stor skopa business-smarthet som heter duga. Ja, och så är hon världsmästare också. Men jag säger inte i vilken sport. Det får ni lyssna för att veta!

Det är dessutom extra roligt att det är just Erica som producerar hennes sommarprat. Två av mina närmsta vänner (och så begåvade!) som gör detta ihop. Erica var även min producent när jag sommarpratade och hon är helt enkelt fenomenal på att få en att våga lite extra och gå utanför vad som känns riktigt bekvämt att prata om.

Ja, jag är helt enkelt en väldigt glad och peppad och mallig kompis denna dag! Tänk att jag har glädjen att samarbeta med dessa begåvade kvinnor!

Vilka andra sommarpratare peppar ni på att lyssna på i sommar?