• Inlägget innehåller Adlinks till Attityd Exclusives •

Fixa barret

Åh jag har varit så skabbig i håret sista veckorna. Slarvat med att sköta om det och badat massor och låtit det vara i solen utan solskydd. Då är det så ljuuuvligt att få gå till frisören och åtgärda problemet. Här ser ni mitt solblekta hår med lockar och tovor. (Sorry för oskarp bild)

Mina extensions plockades ur och färgades till min naturliga hårfärg. Det bleks nämligen snabbare än mitt eget hår gör när det är i solen. Men mitt eget hår färgar jag aldrig – är så glad nu när jag äntligen har min naturliga färg hela vägen ut i topparna.

Här ser ni hur långt mitt egna hår har blivit. Det har verkligen återhämtat sig bra efter utmattningen och amningen.

Efter färg, klipp och omsättning av slingorna blev resultatet så här. Nu känner jag mig fräsch som en nyponros igen.

Hairtalk har ett eget schampo som de rekommenderar att man använder men då det är för uttorkande för mig använder jag istället Disp som jag verkligen gillar!

Jag går till de duktiga tjejerna på Attityd Exclusives i Umeå för att få hjälp med barret. Hittills har de aldrig gjort mig besviken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Fixa barret”

 1. Jag undrar var löshåret kommer ifrån? Antar att det är äkta hår som suttit på någon annans huvud tidigare?

   1. Tack för svar Clara! Känner mig så osäker inför var håret i extensions kommer ifrån, jag vill verkligen inte att någon på andra sidan jorden som är fattig skall behöva klippa av sitt vackra hår för att vi i väst skall kunna köpa billigt äkta mänskligt hår. Tycker det är snyggt men det är något som tar emot liksom. Hoppas du förstår hur jag menar. Absolut ingen personlig kritik mot de som använder löshår utan mer en undran på strukturerna kring industrin och de som finns på andra sidan.

    1. Eller så är deras hår en fantastisk tillgång för dem? Trött jag blir på dessa kommentarer, ”inget ont mot dig Clara men jag kan inte låta bli”,
     Så ”vänligt, oskyldigt” men med en så giftig underton.

     Ser alltid dessa kommentarer till Claras inlägg, snälla kan ni bara ge er? Finns så många andra ”orättvisor” som ni kan engagera er i istället.

 2. Hej!
  Jag har en fundering ang din hårfärgning och blekning..
  Du som annars verkar så miljömedveten, har du inte funderat på att färga/ bleka håret med naturliga produkter??

  1. Det skulle jag absolut kunna testa om jag velat byta hårfärg. Men jag har ingen lust att experimentera med fägen alls nu för tiden 🙂 jag trivs så bra i min egen färg och den funkar också bäst till min hudton så att jag inte behöver använda lika mycket foundation exempelvis

   1. Jag förstår😊 Men löshåret färgas o bleks med kemikalier, eller? Och andra hårprodukter som schampoo balsam serum mm finns ju som naturliga o utan kemikalier😊 De vill jag slå ett slag för och hade tyckt det varit om du gjorde reklam för😃 Eftersom du har så många följare😊 Tack ändå för en riktigt intressant o mysig blogg!

 3. Det blev jättefint! Tycker dock att både löshår och lösnaglar är sjukt äckligt haha! Det är liksom någon annans gamla hår? Hua! Men jag får i och för sig panik om jag får hårstrån i maten också.

 4. Det är inte amningen som påverkar håret utan hormonerna från graviditeten.

  Många skyller på amningen men ”boven” är graviditeten och inte amningen. Lätt att tro att det är amningens fel då man börjar tappa hår någon månad efter att man fött men det är då alla hormonerna från graviditeten lämnat kroppen.

 5. Jag skulle också vilja ha extensions men många säger att det skadar ens egna hår, men ditt ser ju superfint ut 😀 Tycker du att det är väldigt krävande med löshår för det är jag också orolig för?