• Inlägget är ett annonssamarbete med Santa maria •

Ugnsbakad sej med saffransmos

Jag har antagit Santa Marias kryddutmaning – att sätta fart på vardagsmaten med nya smaker. Lite hjälp på traven fick jag förstås av kocken Jessica Frej som piffade vår vardagsfiskrätt – med hjälp av saffran och kryddblandningen Seafood & Fish. Här kommer receptet som utlova och det här måste ni testa för det är supergott! (här smyger jag in länken till förra blogginlägget om fisken).  Och haka på Santa Marias kryddutmaning du också!

Ugnsbakad sej med saffransmos

Saffran i potatismoset är supergott till all typ av fisk. Kryddblandningen Seafood & fish innehåller många av favoritkryddor som fänkål, dill, chili och saffran. Den sätter smak på hela rätten och gör det enkelt att krydda fisk som ett proffs.

Du behöver (4 port)

600 g sejfilé

salt

25 g smör

Potatismos

1 kg potatis

salt

1 dl mjölk

1 dl vispgrädde

1 pkt santa maria saffran

25 g smör

Fish & Seafood krydda

Finhackad persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Bred lite smör i en form

Lägg sejen i formen.

Strö över lite salt och lägg en smörklick på varje fiskbit.

Baka i ugnen till 50 grader ca, det tar ungefär 15-20 min.

Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.

Häll av potatisen.

Koka upp mjölk, grädde, smör och saffran.

Häll gräddblandningen på potatisen och vispa med elvisp till ett fluffigt potatismos eller använd en ballongvisp.

Servera moset med sejen och strö över persilja och dra många varv med Fish&Seafood kryddan över hela rätten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer på “Ugnsbakad sej med saffransmos”

  1. Denne retten må jeg prøve.
    Har lært at potetmos blir seg hvis en koker potetene i saltet vann, så
    det gjør jeg aldri.