Matjessnittar med julig känsla

Nu ska du få receptet på en god matjesröra du kan servera på en smörgås – som snitt eller tilltugg. Supergott på julbordet eller glöggminglet. Ja, de passar till och med bra in på påskbuffén.

Du behöver (12 små snibbar)

2 skivor (halvmånar) av ex vis Polarbröd Jubileumskaka eller liknande bröd.
4 hårdkokta ägg
400 g matjessill
1 dl creme fraiche
3 msk kaviar
1 rödlök, finhackad
1 dl hackad dill
svartpeppar

Gör så här

Koka äggen och låt svalna, spara två ägg till dekoration och hacka de andra två. Skär matjessillen i mindre bitar och låt rinna av i ett durkslag. Blanda creme fraiche och kaviar försiktigt i en skål och tillsätt hackat ägg och sill. Finhacka rödlök och dill och blanda ned det mesta i röran – men spara litegrann att dekorera med.

Dela varje halvmåne i sex bitar. Lägg röran ovanpå och dekorera med ägg, dill och lite rödlök. Avsluta med lite svartpeppar. Servera genast

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar på “Matjessnittar med julig känsla”

  1. Hej Clara! Jag undrar om inte du kan uppmärksamma Internationella mansdagen, som är idag, med ett inlägg om män som du beundrar? Kända men även män i ditt liv, som din man, pappa o.s.v. Och beskriva vad som är så bra med dem. För det finns många underbara män. Det ska vi inte glömma.