sex och samlevnad

Sex, sex, sex. Överallt sex. Medierna verkar vara totalt fixerade vid sex! "Fråga Olle" "Lustgården" och så Expressens löpsedlar "417 samlagsställningar du kan göra – i bilen!"

Allt handlar om sex. Jag vill bara spy!  Sverige har blivit ett land där melodifestivalkändisar recenserar sexredskap i nyhetsmorgon, men där man viskande erkänner att man tror på en gud. Förstå mig rätt, det är inte att man pratar om sex som är dåligt, det är hur man gör det. Och oftast lyckas medierna inte.

Men ibland blir man glatt överraskad! I dagens VK, finns ett exempel på ett bra reportage om sex. En stor bild på snoppar och snippor i trolldeg, pryder tidningen! Jag älskar att en morgontidning gör ett bra reportage om sånt här. Utan varken braskande rubriker eller någon moralpanik. Tack att det finns skolor som tar sex och samlevnadsundervisning på allvar. Då behöver inte alla stackars unga lära sig allt från tidningen Frida, eller porren. Och tack Ottar att du tog bort svenskans sextabu.

Nåja. Om jag nu har ett bra exempel på "sund syn på sex", så måste jag ju även ha ett dåligt, så ni fattar skillnaden. Den här artikeln är inte från Sverige utan från moralpanikens hemland USA, där man tror att sexualkunskap gör unga tjejer på smällen. Och att ungdomar som råkar se porr får både moral och hälsa fördärvad för livet.

Hjälp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “sex och samlevnad”

  1. hej, tack sa mycket for kommentaren!

    PS. Jag tycker ocksa dagens samhalle ar alldeles for mycket sexorienterat – undrar vad det beror pa.

    Onskar dig en trevlig kvall 🙂

  2. 何をすると口の中にそれらをクリックするだけで、お気に入りのペアはすぐに配信されます。

  3. I will read ray ban wayfarer each and every scroll to get twenty five days to weeks in this given style Whenever youre a Carrie: ray ban aviator sunglasses contributor who have a sparkle to get actually costly ray ban wayfarer sunglasses. Select this wide-rimmed, actually darkish contacts having some a funky edge in order to cheap ray ban wayfarer. All things considered, thats just what exactly Carrie is centered on. Shes high-end fashion having some a benefit in order to the item http://www.xraybanwayfarer.com/.