Dreamgirls

109274-541

Kan inte sova. Vet inte om det beror på den där caffe latten klockan åtta. Eller hunger eller sömnöverskott, eller inspiration eller bara att jag håller på att bli tokig. Det jag vet är i alla fall att Dreamgirls är en fantastisk film. Såg den ikväll med min kära Maria. Vissa scener fick en att skruva lite besvärat på sig, helt i stil med hur alla musikalfilmer gör mot en. Men åh, i sin helhet, vilken ljuuvlig film.  Jag blev så inspirerad, främst på dessa tre sätt:

1) Musiken. Shit. Detta var precis den inspiration jag behövde för att komma igång med sången efter ett långt uppehåll. Nu vill jag bara höra soundtracket och gå hem och rippa lite tekniker. Dessutom blev det en rackarns fart på min låtskrivning i kväll. Låg i sängen brevid Jakob och försökte sjunga utan att väcka honom. Åh, åh åh. Jag spricker snart ut i värsta musikalnumret på stan eller nåt, om jag inte får sjunga och dansa av mig!

2) Kläderna och sminket. Om du är modeintresserad måste du se Dreamgirls. Du får se fantastiska outfits från 50-, 60 – och 70 talet. Beyonce är cool som aldrig förr och sminkningarna är något rent otroligt. Åh, vill bara plocka fram de gladaste kläderna jag har och ösa på med smink och fixa håret.

3) Allmän livslust. Nu har jag ju ännu fler karaktärer att leka när jag känner behovet. På detta vis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Dreamgirls”

  1. Blir litet sugen på att se den filmen. JAg tycker absolut du skall ta tag i sången igen. Det ger så mycket. Men jag befinner mig i samma sits. Har haft ett låååångt uppehåll med sånglektioner. Fast sjungit hemma själv. Men det blir ju inte riktigt samma sak.
    Ha en bra da UnderbaraClara!

  2. Jag ska verkligen se den! Kollade på MTV om ett program hur man gjorde filmen och blev fast. Den skall ses inom kort, kort, kort! 🙂

  3. Adina: nå, skynda och se den då 🙂 kram
    Emmalexa: ågh, vad spännande. vad sjunger du? vilka stilar? KRAM kära emma!
    Aenigma: det gör du rätt i bruden!

  4. Ja det där med sången kan jag verkligen skriva under på. Lite hemskt att jag knappt tagit en ton utanför hemmets väggar sen jag slutade musikgymnasiet… åhh dumma slappa mig. Kul att du också sett Dreamgirls, jag gillade den som fasen också (såg den på filmfestivalen här i Gbg när den premiärvisades!). Flög nästan av stolen av musikchock, den börjar ju med en sådan rivstart att man bara ryser konstant i en halvtimme säkert. Mhh.