pyssel som doftar

image1708

Varje sommar brukar jag plocka in lavendel från trädgården. Jag låter den torka för att sedan använda till doftpåsar. Dessa göra jag av tjusiga handbroderade näsdukar som går att finna i antikhandlar. Jag lägger helt enkelt bladen i mitten av tygbiten och sedan knyter jag ihop den med ett vackert band. Påsarna får sedan ligga mellan mina kläder. Då luktar de svagt av lavendel när de plockas fram ur garderoben.
Så flott!

Så lätt gör du eget lavendelsocker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “pyssel som doftar”

 1. jag brukade ha så, men mathias gillar inte doften av lavendel så jag har slutat. men jag brukade sy små påsar i linne och höra hålsöm i kanten som jag trädde band i.

 2. Nydelig vakkert!! Lavendelduft i garderoben er så fint! Selv har jeg tørket lavendel kjøpt i Provence, men jeg vil mye heller dyrke selv 🙂

 3. Åh, lavendelpåsar har jag också i garderoben! Fast jag gör mina påsar med fina tygbitar jag har istället för näsdukar. Men det luktar underbart! Sådana fina småsaker som gör vardagen lite finare.

 4. Åh, jag älskar lavendel och har flera stycken i krukor på vår takterass. Jag brukar ta in i buetter som jag sedan torkar och hänger i garderoben.

 5. KLara: Jamen, prova med en annan blomma vettja 🙂
  Maria: Såklart! Det borde dofta mycket gott!
  glammbibiliotekarien:
  Tantejul: Åhå, vad mysigt!
  Astrid:Ja,det är ju superfint!
  Cicci3: åh, men skrotar de inte?!

 6. Åh, vad trög jag känner mig. Jag har lääänge tänkt att jag skulle ha lavendel i garderoberna men kommer aldrig till skott och syr små söta påsar till detta. Men jag har massor med söta näsdukar som jag bara kan knyta ihop med ett fint band. Smart, smart…