Dessa enkla och goda muffins är bra att ha i frysen när en vän kommer över för en fika.

Använd krokofanter, strössel eller marschmallows som dekoration. Men se upp så att de inte blir brända!

Bakingredienser på köksbordet i blå form av porslin. vfmode-795.jpg

Du behöver:

150 gram mjukt smör,

1 ½ dl strösocker,

2 ägg,

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver,

3 matskedar kakao,

1 tsk vaniljsocker,

5 matskedar mjölk och en handfull krokofanter.

Luftig krämig muffinssmet. vfmode-819.jpg

Så bakar du  muffinsen:

Vispa först ihop smör och socker till en pösig smet.

Blanda därefter i övriga ingredienser.

Rör försiktigt till en jämn smet.

Fördela smeten i muffinsformar och toppa med krokofanterna.

Grädda i 15-20 minuter på 200 graders värme.

Öppna inte luckan och tjuvkika. Då säckar de ihop.

Muffinsplåt. Metallform med hål lagom gjorda för muffins i ugn. vfmode-825.jpg

Chokladmuffins i pappersformar på grönblommig duk. vfmode-942.jpg

Låt chokladmuffinsen svalna på ett galler och njut dem till ett glas mjölk.