Jag får dagligen kommenatarer från tjejer som är missnöjda med sina kroppar. De vanligaste klagomålen är för mycket fett på fel ställe, och för lite fett på önskvärt ställe. Jag har full förståelse. Det är klart att man kan känna press om man kollar i modetidningar. Och det är klart att man blir nere om man bara läser bloggar där vandrande flickpinnar bloggar. (Men dessa tunna tonnårstjejer har ju inte ens en färdigvuxen bäckenbotten – klart att de är smala!) Vissa som mailar mig är istället ledsna för att de är för smala. Jamen. Vad ska vi göra åt detta tjejer? Ingen verkar ju vara nöjd. Nå, jag har ett superknep som alltid funkar:

Uppsök ett gym. Och nej, inget hemsk prestigegym där träningsnarkomaner utan liv tränar. Utan ett vanligt gym. Där mammor och flickor och tanter och alla tränar. Gå in i omklädningsrummet och beskåda verkligheten. Hur kvinnor verkligen ser ut. Det dallrar, hänger, sladdrar. Det finns gropiga lår, hängbyst och taxöron. Så ser verkligheten ut och den är inte så tokig när man tänker efter.  Jag har ännu aldrig mött någon kvinna som ser ut som i ELLE. Det beror på att sådana människor helt enkelt inte existerar. Skönt va?!

Nästa gång destruktiva tankarna visar sitt fula tryne föreslår jag att du plockar fram det långa fingret! Fuck you är den enda fras de fattar.