Chokladmousse som doftar pepparkaka är himla gott. Lätt att göra är den också. Se bara till att börja i tid, så att den hinner stelna ordentligt innan serveringen.

Chokladmousse med smak av pepparkaka
Portioner
4
Tid
ca 30 minuter + kylning
Ingredienser
100 gram mörk god choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
1 kryddmått pepparkakskryddor ( finns färdigblandat att köpa i påse)
Gör så här
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Rör sedan ner äggulorna och pepparkakskrydda och låt det svalna
- Vispa grädden tjock och krämig. Men se upp så att den inte blir för hård, för då blir moussen grynig.
- Vänd ner hälften av grädden och blanda väl med chokladsmeten. Vispa sedan ner resten med luftiga tag tills moussen är slät.
- Krossa pepparkakorna och lägg i botten av fyra portionskålar. Häll över moussen, och låt skålarna stå i kylen i ungefär tre timmar. Om man vill kan man spara lite pepparkakskross att strössla över precis innan servering. Jag dekorerade min mousse med med chockladströssel och silverkulor.
- Ät och njut!
I mina julrecept hittar du självklart fler godsaker.
17 svar
Det där ser så farligt gott ut. Choklad och pepparkakor blandat, det bästa på jorden i matväg. Önskar så att jag vågade på mig att äta det, och kanske gör jag det en dag. Tack för en bra blogg!!
Kommer du på dina recept själv? Isåfall bör du knåpa ihop en kokbok tycker jag. Denna delikatess måste testas!
Jag funderar på att stjäla ditt recept och lägga upp på min blogg. Mest för att bilden är så fin…och för att jag inte ska glömma att prova receptet 🙂
Chokladmousse är, om någon, en otroligt bra anledning att kliva upp på morgnarna. Det är nog det allra godaste man kan hitta i chokladväg. Kul att du visar nya saker, du är som en liten Leila – fast bättre såklart.
wah, såg verkligen sjuuukt gott ut det där.
muuums!
Men åh så gott! Ska absolut provas 🙂
pepparkaksdoftande chokladmousse, det låter helt underbart gott!
Fresterska!
AAAA vad gott! Sluta frestas, jag som bestämt mig för att inte snaska något idag!
Precis när jag satt här och var godissugen!
Handlar inte om receptet.
TACK, för att du har en sådan sund blogg in en lite sjuk värld. Har sedan jag börjat läsa din blogg, slutat läsa modetjejernas bloggar. Orkar inte med deras budskap längre; har du 4 par vinterstövlar – minst ett par till den här vintern, gör en lång lista på allt du behöver köpa..köpköpköp. Läser man deras blogg får de oxå en att tro att man behöver allt det där.
Fortsätt skriva om allt du skriver om. Det tror jag på!
Hello! Do you think it is possible to find that recipe somewhere in english? Kisses from Vienna, Judit
Tack för alla fina ord. tack Karolina! NI är så rara 🙂 Ni får gärna låna bilden ifall ni länkar hit! KRAM
Hej! Googlar dessertrecept till julafton och fann detta, låter smaskens! Kan man göra moussen dagen före julafton? Mvh Susanne
Ja det tror jag 🤗