Dagens citat Elin Kling

Jag är en glad och lätt tjej. Jag är ingen sådan där mens-tjej, som har mens och migrän. Jag är en glad och enkel människa.

 Citat Elin Kling i Café

 

Oj så klokt sagt. Vi känner ju alla till dessa jobbiga mens-tjejer. Som inte alls är glada, enkla och lättsamma kvinnor, utan mensiga, besvärliga och dessutom har mage att klaga på migrän. Skönt för Elin att hon inte är sådan. Vi vet ju alla att mens-tjejer är ett big no-no. Men Elin kan inte ens vara en sådan tjej. För hon har ju ingen mens! Hoppas att hon aldrig känner en längtan efter att skaffa barn. Och mönstret går igen i hela samhället: Djupa, svåra män är intelligenta och sexiga( tex Ulf Lundell, Thåström och Mikael Persbrant) motsvarande kvinnor är jobbiga mens-tjejer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

47 kommentarer på “Dagens citat Elin Kling”

 1. är vi ens säkra på att hon är på riktigt? är hon kanske en fiktiv figur av vissa människors bild av en ‘skön tjej’? en robot? en humanoid?

 2. Jag reagerade också på den där artikeln när jag läste den i min pojkväns café. Kändes märkligt och jobbigt på samma gång på något vis. För jag är en sån där jobbig hemsk menstjej, om man nu ska kalla det så. Eller som jag själv väljer att uttrycka det. Jag står i nära kontakt med mina känslor och kan både vara en tjurig och elak bitch, men även en glad och charmig tös. Undrar om jag skulle vilja vara glad och enkel alltid. Hur som känns det jobbigt att det finns något slags ideal i att vara glad hela tiden, och att snygga människor säger sådant i tidningar som “våra” killar läser. Finns det verkligen sådana människor.

 3. Men oj, man upphör aldrig att förvånas över hur somliga kvinnor gör allt för att vara män till lags. Som att marknadsföra sig själv som en söt & lättsam tjej helt utan “äckliga” kroppsfunktioner! Man blir ju nästan mörkrädd…

 4. Jag blir så less. Ett typiskt exempel på hur man utmålar sig själv till något “männen vill ha” till skillnad från “de andra tjejerna” som är sura mensmonster.

 5. Kände att jag måste försvara Elin lite här…hon har själv kritiserat Café o deras reporter över att hennes intervju blev felvinklad o att de framställde henne som någon korkad modefjolla…Jag tror inte alls att hon menade detta så som det står, utan reportern valde o vinkla hennes svar så aom han tyckte hon borde svara..Hon försökte få Café att ändra intervjun för hon ville inte godkänna den som den var…men de var inte speciellt tillmötesgående..
  Annars tycker jag din blogg är helt underbar!;)
  Kram cathis

 6. Är Elin medveten om att det är något galet med ens kropp om man är i fertil ålder och inte har mens? Bara undrar…

 7. Så sant så. Magnus Betnér, Jan Guillou, Mikael Persbrand och gängets kvinnliga motsvarande är ju inga kvinnliga förebilder, inga komiker och inga författare. Deras kvinnliga motsvarande är Gudrun Schyman.
  Idiotiskt uttalande av Kling föresten, med tanke på att större delen av den kvinnliga befolkningen HAR mens. Men vem vet, Kling kanske går på festliga P-piller. Grattis till henne isåfall.

 8. Bra skrivet!
  Jag känner ofta press på mig själv att jag inte ska vara irriterad och sur, och det är så himla jobbigt. (Att inte få vara det.)

 9. Jag undrar varför min kommentar inte syns??? Var den för dålig eller hur sorterar du ut dom???

 10. Tänka sig, alla de tre männen du nämner i inlägget, är såna som jag inte gillar det allra minsta.
  Och sen ska jag erkänna : jag har ingen aning vem Elin Kling är ,antar att man borde veta ?

 11. Jag håller med att det är tragiskt ifall hon nu uttryckt sig så korkat. Håller också med om att Lundell, Persbrandt och Thåström står för något totalt ointressant och genomcreepy. Jag hatar den typen av mansideal. Jag hatar även tidningen Café. Stackars Linnea (ovan) som måste ha den i sin närhet. / 🙂

 12. Åh du är så bra! Tack för att du finns i bloggosfären och kommer med vettiga tankar och åsikter i all denna skit. I övrigt finns det så många bloggar som förstör för kvinnor ännu mer, och detta görs av kvinnor, inte konstigt att det inte händer något!! I och med tusen miljarders bloggar om smink och utseende kommer det för alltid vara en kvinnlig norm. Det är fruktansvärt! Varför handlar så få bloggar om viktiga saker, tankar, känslor och åsikter som din fina blogg handlar om! Jag sminkar mig och tycker om kläder men detta är en sååå liten del av mig som människa och jag vill inte att kvinnor ska bli smink och kläder. Vi är menskvinnor allihopa(förhoppningsvis), med åsikter som ska fram, Och gnälla bör vi annars dör vi. Sitter vi och sminkar oss och är glada och lätta hela tiden kommer vi gå under och mannen kommer vara över kvinnan för alltid. Mer mens och gnällkvinnor, hallå lätt och enkel vilken människa är det?! Jag vill inte vara en sån människa i vilket fall som helst,Trist!!Kram

 13. Vet inte, men jag får känslan av att du övertolkar lite.

  Du tror inte hon kan ha sagt det med ironi? “mens-tjej” skulle jag t.ex. kunna tolka som sur/gnällig/temperamentsfull tjej just för att tjejer med PMS brukar bete sig så (i alla fall vet jag att jag själv brukar det).

  Alltså inget illa sagt om mens i sig, jag tror inte Elin är så dum så hon tror att hon kan komma med uttalanden som får folk att tro att hon inte har mens. Tror bara hon ville få fram att hon inte var en sur/gnällig/temperamentsfull person. Men självklart ska det alltid finnas människor som missuppfattar och tar åt sig……….

 14. Vilken idioti. Jag har själv extrema problem med min mens, får sådan värk att jag blivit inlagd på sjukhus. Jag skulle gärna byta mot en mer normal mens om jag kunde. Samma sak gäller väl migrän, det är inget man kan rå för. Vissa människor har migrän, andra inte. På samma sätt som vissa människor får kroniska sjukdomar när andra inte får det. Hon ska väl vara tacksam flickstackarn för att hon inte har problem med sin mens eller migrän och inte använda det som sin fördel gentemot andra tjejer. Stackars den kille som är tillsammans med en så korkad tjej.

 15. jag höll seriöst på att smälla av när jag läste intervjun med elin i café och speciellt det uttalandet. jag hoppas verkligen att hon bara var eh, “ironisk”.

  kan samtidigt passa på att flika in att jag gillar verkligen din blogg! du är så fruktansvärt söt, verkar ha grymma åsikter och skriver så himla bra!

  många kramar!

 16. alltså… jag blir irriterad på tjejer som inte har svår mensvärk och då tycker att tjejer som “klagar” är gnälliga. Jag har haft otroliga problem med min mens, svimmat, legat och gråtit i timmar, inte kunnat gå till skolan osv trots starka tabletter. Jag har haft så ont att jag har behövt ta såna tabletter som är så starka att man blir groggy och inte får köra bil. Men jag kanske helt enkelt skulle sluta gnälla…?? Vara lite lättsam istället…?

 17. För att ofta utge dig för att vara på “tjejernas sida” så tycker jag du är väldigt snabb med att trycka ner och göra narr av tjejer som inte är som du.. Elin verkar vara en trevlig och duktig tjej tycker jag, och att ta ett citat rakt av så och göra narr av, är inte det också lite nätmobbing?

 18. Har du inte skrivit exakt det här citatet samt kommentar tidigare? Eller har jag blivit helt knäpp??

 19. Korkat, fast Jesus vad många stolpskott det finns här som tror att fertila kvinnor måste ha mens. Hallå, det finns piller där man slipper det där. Man är inte mindre kvinna för att man tar dem (men inte heller mer).

 20. Mensvärk suger och man kan bli både grinig och svår, men tr det eller ej, man kan slippa mensvärk och bli en glad och lätt tjej:) Alla som har problem, testa B-vitaminer. Jag är inte längre sjukskriven 2 dagar i månaden. Lite mer som Elin Kling kanske. Mycket gladare och friskare i alla fall.

 21. ja, det är helt klart något provocerade med det citatet, kanske lite dumt formulerat av Elin eller om det nu är reportern som felvinklat det. Bra att du ryter till Clara! Men jag tror det där citatet ska tas med en sked salt!

 22. Hej! jag tror inte att Elin Kling sa detta för att hon är korkad. Tvärtom. Hon är nog himla smart som vet precis vad som funkar! Däremot är det ju trist att man måste formulera sig på det viset. Jag har ingenting emot Elin. Annat än att detta var ett osedvanligt klumpigt uttalande. Men kanske blev hon felciterad (som någon av er menade)

  Josefin: Hur tänker du nu? Då skulle ju jag kunna kritisera dig för att vara kvinnofientlig också, som klagar på mig? Men det gör jag inte för det vore så urbota korkat sätt att argumentera på. Klart att man ska kunna kritisera andra kvinnor när man upplever att de gör fel.

  Moa: Vad menar du??

  Mvh Clara

 23. Tyckte bara att det var märkligt att du skrev om nätmobbning och sen i något inlägg innan gnäller på någon på nätet. Ja, jag vet, Elin Kling, är känd och det är inte att “sparka på någon som ligger” men vafan, jag tycker att tjejers gnäll på andra/skitsnack om andra är en av de sakerna som går rakt emot feminismen! För oj vad det förekommer! Man kan inte säga något eller se ut på något sätt utan att nån snackar skit om en och det är nästan alltid tjejer. Så skit i vad hon säger eller fråga henne vad hon menar i stället!

 24. Hej Moa! Jag håller delvis med dig, det är dumt när tjejer snackar skit om andra tjejer. Och det är också anledningen till att jag skrev det här inlägget, för det var precis det jag menade att Elin gjorde med sitt citat. Och det gjorde mig förbannad! Och visst är det svårt. Det är en fin gräns mellan att kritisera och snacka skit. Kanske föll jag i det andra diket, tyvärr. Tack för dina synpunkter i alla fall.

  Mvh Clara