Leilas Country living

Jag har gått i spänd förväntan på Leila Lindholms egna tidning Leilas Country Living som hade premiär igår. Jag har aldrig sett Leila på tv, eftersom vi inte har någon, men av mina vänners lyckliga suckanden har jag förstått att hon är någonting alldeles extra. Och hennes blotta uppenbarelse får mig att le då hon är en exakt kopia av min barndomsbästis Josefin.

Och tidningen då? Jo jag har precis läst ut den och  sitter och känner mig alldeles varm inombords. För det första har hon satt sig själv på omslaget. Älskar sådant. Älskar att Oprah och Amelia sitter på sina egna omslag. Om jag någonsin gör en tidning kan ni hoppa upp och sätta er på att jag sitter på framsidan. I alla fall. Tidningen är precis den rätta mixen av inredning, matlagning och handfasta råd. Med massor av uppmaningar till att fynda på loppis och mormors vind. Fina recept och underbar layout. I love it. Och inredningen är inte sådär påträngande vit som den i Lantliv kan vara utan som en färgglad fräsch blandning av det bästa romantiska från Elle interiör, mina favoritbloggar och ptja, just det Lantliv. Jag beställer en prenumeration omgående. Ja det gör jag.

Det enda som stör mig är att hon gjort den tidning som påminner starkt om den jag själv tänkt göra. Den drömtidning som jag skissat på i mitt huvud. Men det är ju inget att gräma sig åt precis. Jag lyfter bara på hatten. Tack Laila. Du är välkommen i min brevlåda varje dag om du har lust

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Leilas Country living”

 1. hej clara!
  Jag har beställt en prenumeration men inte fått någon tidning i lådan ännu. Är lite nyfiken på den! Men läste någonstans att den bara kommer ut 2 ggr om året…

 2. God kväll i stugan!

  Här kommer ett tips på en killes unika blogg som jag fick träff på när jag googlade på stenbär.

  http://ungfarbror.blogspot.com/

  Han har en egen stil som kändes spännande och han verkar också gå sina egna vägar.

  Jag var på loppis och av en trevlig dam köpte jag stenbärsgelé, lingongelé och tranbärssaft. Som extra guldkant packade hon ner godsakerna i en egnhändigt sydd skön-grön tygpåse. Hon berättade om stenbären som jag aldrig sett eller tänkt på i bärskogen.

  Blev sugen på den nya tidningen som du pratar så varmt om. Får nog googla och beställa en provprenumeration…

  Sov gott!

 3. jag har sett Leilas program på tv4+ och hon ger sannerligen massa inspiration och en bra förebild! det var pga de programmen som jag lärde mig att uppskatta det fina med att baka goda saker med kärlek och fylla köket med fina moderna lantliga prylar och färgklickar, åh!

  Har du kollat in/köpt hennes bok A piece of cake? Den är jättefin och helt underbar den med. 🙂

 4. Har också läst att det bara blir 2 nr/år av Leilas tidning. Det borde därmed lämna utrymme för en norrlänsk variant i tidningshyllorna. 🙂

 5. Vad roligt, nu blev jag nyfiken, har hennes lilla kokbok som jag fick av pappa i julklapp – älskar den! Men Underbaraclara, inget får stoppa dig från att göra en tidning..tänk på att du blommar inte mindre bara för att någon annan blommar bredvid..Stor kram!

 6. Jag tvivlar på att Leila gör tidningen själv, och att det är alltså inte heller är hon som “sätter sig själv på omslaget”. Sånt görs av rutinerade tidningsmakare. Med tanke på att Leila också hinner göra tv och kokböcker, så är det osannolikt att hon deltar i det dagliga arbetet på redaktionen. Jag skulle tro att det är någon på Bonnier som har bestämt sig för att göra en “varm” och “kärleksfull” tidning, funderat på HUR det ska göras, och sedan kontrakterat Leila att vara deras omslagsflicka och frontfigur. Inget ont om Leila, jag älskar hennes fina program. Jag säger bara att du inte blir en operativ chefredaktör om du aldrig har gjort tidning förut. Och OM du blir det, vilket har hänt, så går det jävligt dåligt. Leilas tidning är för bra för att inte göras av skickliga och rutinerade tidningsredaktörer.

 7. Hon är himla mysig i sina program men så vansinnigt dryg utanför tvn. Hon verkar så snäll och mysig men är helt kall och dryg i verkligheten.

 8. SNÄLLA, gör en egen tidning! Då kommer jag köpa trippelex av varje nummer!
  Det är förresten inte så svårt att göra en egen tidning.
  Jag har dragit igång en väldans tjusig skoltidning på min skola! Vi skriver, layoutar, fotar och fixar annonsörer själva och trycker sedan utomlands! Det blir inte så dyrt och det finns knappt någonting härligare än när man står där med tidningen i handen som man slitit så benhårt för!

 9. åh va lustigt för jag tittade på leila igår och tänkte på dig 🙂 hon känns varm och huslig, som du! kram

 10. Leila har det absolut bästa receptet på scones, de går inte att misslyckas med. Säg till om du inte har det redan 🙂 och jag blev allt nyfiken på tidningen.

 11. Hon är en inspiration för många, mig bland annat. Tittade på hennes matprogram för första gången igår och hennes rekvisita är underbar! Gick in på Tradera direkt och försökte göra lite fynd 😉

  Men en Underbara Clara-tidning hade jag prenumererat på utan att tveka! Gärna med lite mer modetips än Leila!

  KRAM

  KRAM

 12. Hejsan, jag vet inte hur ofta du läser kommmentarerna men jag satar på att fråga ändå. Jag undrar bara om din man har varit förman på Krischansta nation i Lund? Vet att det verkar som den konstigaste frågan, men såg en gammal bild på någon som liknade honom och tänkte fråga

 13. Jag borde nog kolla in den här tidningen innan jag uttalar mig, men jag får en känsla av att den, för de flesta, tyvärr bara kommer fylla samma syfte som de flesta andra inredningstidningar – mer köpångest.
  Jag tror inte folk som köper den här tidningen kommer börja drömma om, och förverkliga, ett lite enklare liv. Enklare liv i den bemärkelsen att lyx inte är pengar, utan att lyx faktiskt kan vara att kunna odla sina egna tomater, strunta i att kolla på TV och hugga ved istället..
  Begreppet “countrylife” verkar snarare handla om det perfekta romantiska hemmet, där vintage blandas med sådant som ser ut som det kommer från en svunnen tid – trots att det är nyare än nytt. Jag tänker mig att Leilas idé om hemmet inte handlar om att ta vara på något gammalt, utan att snarare skapa en perfekt helhetsbild, allstå precis i linje med all annan inredningsmedia.

  Så visst finns det ett tomrum i tidningsvärlden att fylla. Jag hoppas att det blir du som fyller det Clara.

 14. Köpte tidningen igår och tänkte direkt på dig. Om du kom ut med en liknande tidning skulle jag dock köpte den med =) Tror du pysslar med lite mer saker än vad hon gör, det mesta hon gör handlar ju ändå om mat… Men jag älskade verkligen tidningen.

 15. Hej Clara,

  Jag tycker att du är fantastisk; söt som socker och klok som en bok! Naturligtvis är det ett eget livstils-/DIY-magasin du ska starta. Bums!

  Kram och lycka till med flytten!

 16. Jag hade kunnat konventera över och bli homosexuell vilken dag som helst för Leila, hon är underbar, eller som en mjuk pepparkaka, som jag brukar säga! 🙂

 17. Så varför inte ringa upp Leila och fråga om hon behöver hjälp med tidningen? 😉 Är säker på att hon hade velat ha din hjälp med reportage och bilder.. Så hade du fått göra drömtidingen! 😀

 18. Efter att ha sett ditt inlägg så gick jag också och köpte tidningen och den är ju helt FANTASTISK! gillar den verkligen och längtar redan till nästa nummer.

 19. Ja den är helt enkelt toppen – synd bara att det kicki skriver nog stämmer allt för väl. Och jag som ville behålla illusionen av Leila – the superwoman!

  Tack för att ni skriver och tipsar och peppar. NI inspirerar mig!

  Susanne: ja det är mycket möjligt, men du borde läsa den för jag tycker faktiskt att den kändes annorlunda på det planet. Men jag vet vad du menar. Det är alltid så. Samma sak som för mig. Jag vill inspirera till secondhand och att pyssla men det kan lika gärna blir så att någon shoppar vanligt när de blivit shoppingsugna av min blogg. Lite trist…

 20. Hej Clara!
  Jag läser din blogg så gott som varje dag, ja egentligen så ofta som du kommer med nya inlägg. Dock har jag varit väldigt dålig på att kommentera. Detta ska det nu bli ändring på, för du ger ju så mycket av dig själv i bloggen, då är det ju inte mer än rätt att du får något tillbaks. Jag tycker väldigt mycket om, rent utsagt, älskar din blogg. Du verkar vara en enkel människa som glädjs av små saker, det är underbart! Jag blir glad av dina bilder och små enkla bildtexter & håller (oftast) med dig i dina djupare inlägg. Så, nu har ytterligare en av dina 185000 läsare (månadsvis) gett sig till känna. Fint va :). Ha en underbar dag! Hälsningar från Jennie

 21. Glömde ju helt bort vad jag först skulle skriva i min kommentar till det här inlägget. Jag fick en prenumeration på Leilas Country Living i födelsedagspresent av mina kära föräldrar (egentligen fick jag 3, min mamma hade råkat beställa fel när hon köpte prenumerationen hos tidningskungen). Vilken tidning, vilken inspiration! Älskar bilderna, stylingen & ska redan i helgen prova på den läskande rosa lemonaden 🙂

 22. Leilas country living är helt klart en fin tidning att titta i. Är man ute efter härlig journalistik i samband med en ljuvlig tidning blir man dock besviken.. Clara du hade gjort jobbet tusen ggr bättre!