Så jävla dumt så jag vill svära

Hörde just ett så otroligt idiotiskt och upprörande inslag på Ekot. De berättade hur en ung afghansk man som blivit nekad uppehållstillstånd i Sverige tänt eld på sig själv inne på en toalett på Migrationsverket. De berättade detaljerat om förödelsen. Om de stackars anställda som nu skulle få kristerapi. Ja de konstaterade till och med att det han gjort var olagligt.

Men inte med ett enda ord visades någon oro för mannen. Ingen påtalade hur olycklig och desperat en människa måste vara för att tända eld på sin egen kropp. Ingen brydde sig om vad som drivit mannen att handla som han gjorde.  Istället diskuterade de frågan som om det vore ett garage som brunnit ner.

Men vad vet jag. Kanske är en afghan utan uppehållstillstånd inte mer värd än ett garage.

Det är så jävla dumt så att jag måste svära.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Så jävla dumt så jag vill svära”

  1. Usch så hemskt! Det är verkligen helt jävla jättehemskt! För att säga det rätt ut liksom.

  2. Jag finner knappt ord. Vi pratade idag om hur egoismen frodas på ett oroväckande sätt. Hänsyn och medmänsklighet är snart glömda ord, det var ju detta ett skrämmande exempel på. 🙁

  3. Tänk om det skulle bli krig i Sverige och vi blev tvungna att emigrera till ett annat land där vår röst och bedjan inte blev hörd så vi såg var ända utväg att, ja, tända eld på oss själv inne på landets migrationscenter. Bara tänk…

  4. tack. tack för att det äntligen är någon som lägger märke till något sånt utan att jag måste påpeka. nu känns det så himla mycket lättare. tack.

  5. Ja, det är upprörande..men jag tycker ändå att du kan uttrycka det på annat sätt än med svordomar i text, då du som ung kristen bör vara och säkert är en förebild för andra unga…Det finns gott om andra ord..

  6. Peggy: men vet du? Ibland vill jag inte vara en förebild. ibland vill jag vara mig själv. och jag svär när jag blir förbannad. Och som du kanske vet om du är kristen själv så står det ingenting om att svordomar är fel i bibeln. däremot ska man inte missbruka herrens namn. Herrejesus skulle i så fall kunna vara ett betydligt värre uttryck

  7. Ibland blir man gråtfärdig av folks människosyn. Tror de att han tände eld på sig själv för att jäklas med personalen eller? Usch! 😛

  8. Ja, jag reagerade över precis samma sak. Absolut så är det klart att det var en chock för personalen och att det måste ha varit hemskt, men mannen då? Hur hemskt måste det inte varit för honom? Det är som du säger, vad för hemskheter driver en människa till att göra en sån sak?
    Tyvärr kan jag inte åta bli att tänka om det hade blivit större pådrag om det varit en svensk man? Hemska tanke, men ändå befogad. Tyvärr.