Vad sägs om glad och tacksam?

Jag håller på att svepa det sista porslinet i papper och packa det i lådor. Jag blir varm av glädje när jag ser mina sparade glasburkar där jag ska förvara marmelad. Burkar som ska stå i det fina skafferiet-som-man-går-in-i. Jag längtar efter att anlägga ett trädgårdsland och göra en kryddträdgård och så småningom kanske skaffa några fina höns.  Idag är livet så väldigt lyckligt. Trots att jag är sjuk och det är kaos här hemma.

 

Här är länkar till några bloggar som inspirerar mig mer än någonsin just nu. Om att bo på landet, äta naturligt och leva ekologiskt

 

Torparliv handlar om ett ungt par som lever just torparliv

 

Ekoblogg som snart flyttar ut på landet och lever ännu mer ekologiskt

 

Mittenklaliv är ett nytt fynd. Om en småbarnsmamma som lever sockerfritt och fint!

 

Ekbacken i värmland skriver om glädjen i att bo på landet (och nykläckta kycklingar).

 

 

Har ni tips på fler inspirerande bloggar av den här typen? Kommentera gärna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Vad sägs om glad och tacksam?”

 1. Du är inte den enda som är sjuk den här helgen, och inte heller den enda som samlar marmeladburkar! Synd att det är lite svårt att hitta just såna jag vill ha, bara.

 2. Clara! Jag började rodna av glädje när jag såg att du länkat till mig, vad roligt! Din blogg är min absoluta favorit och när jag läste att ni ska flytta ut på landet tänkte jag, “Jippi, nu kommer jag få tonvis med inspiration från dina inlägg!” Ska bli jättekul att följa. Lycka till med allt(och var beredd på att allt kan hända/gå sönder i gamla hus…)

 3. Jag gillar bloggen “Vegofamiljen”. Mycket vegetariska recept (även för små barn!) och även ett allmänt skrivande om miljövänlig matkonsumtion.

  Lycka till med flytten!

 4. Men fantastiskt så roligt och snällt av dig Clara! Jag höll på att dö när jag såg antalet besökare idag och nu förstår jag varför… Lycka till i ditt nya hus med drömskafferiet, du är en pärla! Kramar Mia Kå på mittenklaliv.com

 5. Tack för svaret 🙂
  Ahaaa då vet jag, men om jag har det i en kaka tillexempel, blir det “ros-smak” då eller hur då?

  Kram J

 6. Tack för tipsen!
  MiaKÅ: Det var så lite så
  Olle: TAck för tipset ska gå in och kolla’
  Stylemind: JAjjabox! Framförallt roslukt! Men var försiktig – den blir kväljande om man överdoserar
  Karin: Det var så lite så! Det gör MIG glad
  Lina: åhå! Krya på dug
  Att ha det gott: ja de verkar flotta. Har du erfarenhet av dem?

  kram

 7. hej clara! det här är inget blogg tips utan jag vill tipsa dig om dokumentären “småskalighetens hjältar” om du inte redan har sett den. den finns att se på svt play. tror att du verkligen skulle uppskatta filmen som handlar om livet på landet. själv har jag varit tvungen att se den 2 gånger. fridens / märta