Ett bra tips

Nu vill jag tipsa om världens bästa uppfinning: Menskoppen! Den är billig, skönare än andra skydd och dessutom fantastiskt miljövänlig. Alla jag känner som använder den är så vansinnigt nöjda. Den är helt enkelt genial. Anledningen till varför ni kanske inte har hört om den är att sanitetsprodukter är en miljardindustri. Och om tjejer slutade konsumera bindor och tamponger och investerade i en menskopp skulle det vara en katastrof för den branchen. Men fantastiskt bra för miljön! Och för den egna hälsan.

En menskopp håller i tio år och kostar ungefär 280 kronor. Som ni förstår är det ju ungefär tusen procent billigare än vad vanliga sanitetsskydd skulle kosta under tio år. Till skillnad från tamponger så finns det inga kända fall av den farliga förgiftningssjukdommen Toxic Shock Syndrome, då menskoppen inte stödjer tillväxten av bakterier.

Läs mer och beställ här

Ja gör det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

42 kommentarer på “Ett bra tips”

 1. Jag håller med till 100%. Allt detta har jag sagt till mina kompisar, men ändå är de svåra att övertyga.

 2. Har velat testa en sån men vill inte be mina föräldrar beställa den från internet. Finns den inte att köpa i en affär? Sen så måste det kommas på ett bättre namn för den. Hur fresh låter menskopp egentligen? Men om man gillar den så måste man ju spara otroligt mycket pengar och på miljön!

 3. Har en hemma. Försökte vänja mig men tyckte inte den va så bekväm. Ska kanske ge den ett nytt försök.

  Puss på dig fina Clara

 4. Jag vill bara varna för att menskoppen kan vara skadlig också! Jag använde den fast att jag fick irritation (svamp, men det visste jag inte då) och fortsatte att använda den tre månader framåt och det har gett mig problem i 4 år nu. Så tyvärr kan jag inte använda den. Men bra för alla som kan. Om ni får irritation så vänta med att använda den tills det gått över i alla fall, bara en varning…

 5. Menskoppen är verkligen bäst! Någon skrev att hon fick svamp av att använda den, jag hadde mycket svamp och andra problem förr men efter att jag började använda koppen har de problemen försvunnit helt! Och ett finare namn är m-kopp ellr diva-cup som den också kallas!

 6. Jag tror inte på att man ska använda artificiella mensskydd som man för upp i sig själv…

  Den vanliga mensskyddindustrin bör ses över ja, för att den förstör naturen som den gör. Och som tamponger innehåller flera gånger mer blekmedel som är tillåtet i toalettpapper, så tamponger förgiftar även kroppen.

 7. Koppen är en av mina bästa prylar! Har haft min sen 2005 och de gånger jag tappat bort den och tvingats använda bindor har livet och underlivet känts…läskigt…!
  Bäst: – att slippa allt intorkat blod, att slippa duscha varje morgon!
  -att kunna bad hejvilt utan att bry sig!
  – att pengarna kan läggas på annat!
  – att jag slipper slänga massa sopor!
  HURRA för KOPPEN!!!

 8. Nu är den beställd. Tack för att du hjälper en att få tummen ur Clara! Nu är det dags för vårstädning och sen får jag köpa nya blommor.
  Kram

 9. Här finner ni mooncup, otroligt smart, miljövänlig och prisvänlig!
  Jag köpte en själv och rekommenderar alla jag känner denna. Hygieniskt känns det också, då man slipper bindor som gör allt instängt och äckligt eller tamponger som många glömmer av alldeles för länge.
  http://www.bodystore.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?Avd=3&funk=visa_artikel&artnr=A4877-1r

  All credd till dig Clara som tar upp detta. Hade tänkt tipsa dig förra veckan men glömde bort det.

 10. Jeg har brukt en slik i 4 år eller så. Er kjempefornøyd! Man glemmer at man har mensen ettersom man bare behøver å tømme den morgen og kveld. Aldri lekkasje. Jeg bruker merket Divacup.

 11. Hurra för dig Clara och att du också har upptäckt den! Jag har väntat på ett sånt här inlägg från dig, tänkte att du var en som skulle fastna för denna fantastiska produkt! Allt blir ju så vansinnigt enkelt, hej sommar och salta bad!

 12. jag tycker det låter sjukt vidrigt. det må vara miljövänligt, men sunkigt – det går inte att komma ifrån. nej tack.

 13. Och om man trots allt inte kan använda den (har man vestibulit är den inte alls särskilt skön! så finns ju tygbindor. Nästan lika miljövänligt.

 14. Den är jättebra!

  och ni som tycker att det verkar ofräsht – till er undrar jag bara vad ni har för konstig syn på era egna kroppar? Det är väl i så fall äckligare att köra upp en besprutad bommulspinne med ena fingret? Som dessutom torkar ut underlivets slemhinnor och är rena rama bakteriehärden. Menskoppen är inte den minsta äcklig utan himlarns bra, och droppsäker!

 15. Eller på m-kopp.se! Jag har använt min i ett halvår och var nöjd från första stund. Rekommenderar den till alla jag kommer åt, men en del är svårflörtade. Men den växer inga bakterier på en kopp, som det gör på en tampong eller binda. Så mycket bättre för miljön, plånboken och framförallt kroppen! Bra att du sprider ordet!

 16. Jag har tänkt att pröva en sån i flera år. Ditt inlägg nu var det som till sist övertygade mig. Så nu har jag äntligen fått ändan ur och beställt. Ska bli spännande att testa. 🙂

 17. Jag ska köpa en sådan=)!

  Men jag har ett väldigt bra tips till dig också. Jag var på gudstjänst i filadelfia i Sthlm och det ryckte tag i mig totalt. Om du har någon tid över i din flyttstress så tipsar jag om att du kan se gudstjänsten på denna adress http://www.filadelfia.nu/viewNavMenu.do?menuID=42
  Kolla in under arkivet och välj gudstjänst med Niklas Piensoho från 5-e april! Du kommer inte att ångra dig=)!

  //Emeli

 18. Menskopp är verkligen super! Förstår inte heller argumentet med att det skulle vara ofräscht. Tycker det är 100 ggr äckligare med lukten av gammalt mensblod från bindor & tamponger från soporna. Blodet i koppen är ju “rent”, det har inte hunnit börja lukta snuskäckligt.

 19. Jag gjorde en snabb beräkning på ett lån på 200 000 betalat på 10 år. totalt skulle jag betala tillbaka 226080 kronor. 26080 kronor extra alltså. På Swedbank blev samma lån 264000 kr. 64000 kronor extra. En ganska stor skillnad alltså. enligt mina amatörberäkningar.

 20. Jag funderade lite på det där du skrev i ett tidigare inlägg, om det är viktigast med nya inlägg eller svar på kommentarer. Jag tror att du känner det lite själv. Det var länge sedan jag kommenterade här nu, och det beror ganska mycket på att det inte känns som att kommentarerna spelar någon stor roll nu när det är så många. Det känns nästan som att jag är besvärligt när jag skickar ÄNNU en kommentar som du måste läsa. Men å andra sidan är det väldigt trevligt när man väl får svar – det blir jag glad över.
  Förresten, det låter kanske konstigt, men det känns som du förändrats lite? Förhoppningsvis beror det på att du är mitt i en flytt, och då har man ju så mycket att göra, men på senare tiden har dina inlägg känts annorlunda. Som om de bara snuddar vid ytan. Du vet säkert att de flesta av dina bloggläsare fäst sig vid dig och är väldigt måna om att du mår bra 🙂 Det är bara därför jag undrar.
  Ha det!

 21. Det låter verkligen fantastiskt! Själv äter jag minipiller och får således ingen mens längre (både skönt och läskigt), men jag förstår inte alls de som säger att det verkar “sunkigt” med koppen? Tamponger och bindor blir kladdigare, luktar illa och underlivet känns instängt och ofräscht, kan knappast tänka mig att koppen skulle vara värre än det! Heja!

 22. Jag måste instämma i hyllningskören! fick en mooncup i födelsedagspresent för några månade sen och den slår med hästlängder både tamponger och bindor. det har aldrig varit så bekvämt att ha mens!! jag bara går omkring och flinar av förtjusning =) synd dock att så många är skeptiska.

 23. Jag har haft min DivaCup i drygt 4 år nu och det är nog förmodligen min bästa investering någonsin. Jag skrev själv ett långt hyllningsinlägg till min menskopp i min blogg tidigare i år. Hoppas på att fler upptäcker denna underbara uppfinning!

 24. På min blogg (5 inlägg ner) har jag skrivit om menskoppen och räknat lite på det där. Med reservation för att jag inte är en matematiker (men min mamma och bror är däremot det!) så räknade jag ut att man sparar i runda slängar 49 000 kr under sin fertila ålder om man byter ut bindor/tamponger mot m-kopp/mooncup/menskopp. Jag har även undersökt flera varor som sparar in mycket onödig konsumtion, och menskydden blev helt klart den post som sparar mest. Jag ska själv beställa min när mitt lager här hemma är slut. Jag har hört mycket bra, och ser fram emot att konsumera mindre genom att konsumera (ja, det går!). Tack för en fin blogg clara. Jag blir glad varje gång!

 25. Ha! jag skrev precis om det till Hanna Fridén! jag är så glad att jag använder min kopp i stället för att behöva lägga ner pengar på saker som skadar naturen och min kropp!

 26. Lollo! Det fanns faktiskt en menskopp i början av 1970-talet, mär UnderbaraClaras mamma och jag var gymnasister så pratades det mycket om nyheten “Tassaway”. http://www.mum.org/TassAd.htm Jag köpte och testade, men de var styva och ganska klumpiga, samt att de inte funkade så bra om man hade rikliga blödningar.

 27. Jeg har allerede skrevet to innlegg på min egen blogg der jeg har anbefalt menskoppen; har brukt min i tre år (med opphold under graviditet og amming da jeg ikke hadde mens), og jeg tror tilogmed at jeg har nevnt den i en kommentar her hos deg en gang(?) du har jo mange flere lesere enn jeg, så det er fint at du også reklamerer for et så godt produkt!

 28. Jag har en, men har inte fått in tekniken med att ta ut den. Förstår att jag gör något fel, och ska ge den en ny chans snart… Jag VILL att det ska funka, för det är en så bra grej.

 29. äsch, då kan vi ju lika gärna börja använda bajskoppen om det nu handlar om miljön. menar, allt toalettpapper vi använder varje dag.

 30. PERNILLA: Det torde funka alldeles utmärkt, koppen sitter längre ner i slidan än vad en tampong gör. Rengör man koppen efter varje period, som man ska, så är ju infektionsrisken typ noll också, vilket är bra då det är lättare att få infektioner om man har spiral.

 31. Jag använder sedan 1,5 år märket Mooncup som jag köpt på http://www.amandasintima.se
  Jag kan inte beskriva hur nöjd jag är och vilken frihet detta innebär! Önskar jag kännt till dem tidigare. Visst behöver man vänja sig vid in/ut-tagning men sen fungerar det superbra när man kan. Alla skeptiker: ge det en chans, ni kommer inte ångra er.

 32. Tack för tipset! Har fått det ett antal gånger, men inte tagit mig för… NU BESTÄLLER JAG!

 33. Jag har försökt skriva något klokt om menskoppen i min blogg, men inte lyckats sätta ord på det riktigt, men det här var ju strålande. Jag saxar rakt av och länkar, hoppas det är ok.