Jag har en fråga till er

Nu måste vi tala ut med varandra, kära bloggläsare. Enligt Sifo hade Underbaraclarabloggen 185 000 besök i februari. Det är flott. Jag måste säga tack. Jag har världens bästa läsare. Ni skriver så mycket fint till mig och peppar mig och svarar på frågorna jag har och diskuterar och kommer med konstruktiv kritik. Senaste tiden har jag varit dålig på att besvara era kommentarer och det grämer mig enormt. Jag vet hur tråkigt det är att ställa frågor eller skriva fina saker till bloggare utan att få ett svar. Och jag älskar när ni skriver. Den här bloggen skulle ju inte vara ett dugg kul utan er!

 

Det här med kommenterandet är ju lite dubbelt. Man vill gärna ha många läsare och kommentarer. Men ju fler kommentarer man får desto mindre tid har man att svara på dem, fast desto viktigare blir det att faktiskt göra det.  För jag vet hur det är.  Jag är precis likadan. Tycker att det är roligare att kommentera på en mindre blogg där ens kommentar inte känns som “en i mängden”.

 

Men nu till mina frågor och funderingar. Jag får många mail från läsare och jag tar mig alltid tid att svara på dessa ( utom vid olyckliga tillfällen då jag av misstag raderat mailet – klantig som jag är!) Och jag får också många frågor här i bloggen, oftast är det frågor som jag besvarat flera gånger förut. Men jag känner ändå att jag vill besvara dem. Problemet stavas bara tidsbrist. Och nu till min fråga : Om det står mellan att skriva ett nytt inlägg  eller att svara bättre på kommentarerna, vad röstar ni för då? Vad känns viktigare för er?

 

Ni kan väl skriva en liten rad om hur ni tänker kring detta? Det skulle vara till stor hjälp

 

Fridens liljor!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

78 kommentarer på “Jag har en fråga till er”

 1. jag brukar inte skriva mánga kommentarer här, just eftersom det är lite trákigt att vara “en i mängden”. men jag tycker om att läsa din blogg och tycker den är spännande och informativ och rolig och trevlig. det är ju din blog jag kommer tillbaks för, inte ditt svar pá min kommentar (även om det är nice, men det känns inte nödvändigt pá en sá stor blog). sá jag röstar i det fallet för fler inlägg istället för svar pá kommentarer.

 2. Jag tycker att nya inlägg är viktigare, eftersom jag inte kommenterar utan bara läser din blogg. Som inspiration och vardagsglädje. Du är kanon, Clara! KRAM.

 3. Nya inlägg för tusan!
  Håller också på att flytta och ser fram emot mycken inspiation från dig. Stor kram.

 4. Hej!
  Det är absolut viktigast att du kan göra blogginlägg. Visst är det bra att svara på mail, men du är faktiskt ingen personlig rådgivare. Du kan inte svara på allas frågor och rätta till alla andras problem.
  Det är bättre att göra dina underbart bra och vackra blogginlägg som alla kan ta del av!
  Det är bra att du gör klart på bloggen att du inte kan svara på alla mail.

 5. hellre inlägg än svar.
  men det är väl för att jag är en av dem som läser din blogg för att få se alla fina bilder på allt möjligt.
  inte för att få svar på frågor, de svaren söker jag oftast på andra ställen (mig själv, min sambo, syskon vänner föräldrar).

 6. Hej! Jag brukar knappt kommentera. Men personligen tycker jag ändå att det är viktigast att du svarar på kommentarerna. Du är klok och vettig och människor ser upp till dig och “behöver” dig. Svara på deras frågor och funderingar! Vi andra får helt enkelt hålla oss till! Kramis

 7. hej! jag tillhör inte dem som kommenterar så ofta, men tycker i alla fall definitivt att inlägg är viktigast och roligast. det är så klart roligt när du skriver något som det här inlägget, att du uppskattar att vi är här och läser och peppar dig, men min personliga åsikt är att det inte krävs svar på varenda kommentar för det – ett litet “mass-tack” någon gång ibland duger bra för det. 🙂

 8. Någon läsare och kommenterare har ju en gång föreslagit att dina frågestunder ska ha en egen kategori så att nya läsare eller alla som vill fräscha upp sitt minne kan läsa om. Det passar väl bra för vanliga frågor?

  Annars vet jag inte. Det är ju din blogg och vad du än väljer för metod att hantera den är det ju din magkänsla som är bäst.

  Andra frågor kan du ju “undvika” genom att skriva mer i inlägget. Allt från vad ett plagg har för ålder, märke och modell till var man handlar destillerat vatten. Säkert gör du redan så i flera inlägg redan idag men jag minns inte allt du skrivit. 🙂 Ha det gott!! Och fortsatt lycka till med din blogg och ditt hela arbete!

 9. Jag röstar för nya inlägg. Eftersom jag har läst hela din blogg från början (även den gamla) så har jag läst många av dina svar redan. Du skulle kanske kunna ha en kategori med “Clara svarar på frågor”, och där kan det ju stå vad du har för kamera, vad Jakob jobbar med och vad han äter. Så att du slipper svara jämt.

 10. Mycket hellre inlägg, det är så trevligt att se något nytt när man kommer in på din blogg, man blir glad!

 11. Jag kommenterar i princip aldrig och läser sällan andras kommentarer så jag röstar helt klart för ett nytt inlägg istället 🙂

 12. Jag tycker såhär, att inlägg lätt är viktigast. Men att du kanske kan inspireras av vad folk skriver i kommentarerna, och kanske göra en inläggsserie eller bara enstaka inlägg som får teman baserat på läsarfrågorna. Då kan dina läsare få svar på sina frågor OCH få inlägg samtidigt.

 13. Hej!
  Jag kollar din blogg flera gånger per dag, den gör mig glad! Har dock aldrig kommenterat, tror jag. Och precis som de andra verkar tycka så anser jag att ett blogginlägg (om vad det nu må vara) är mycket roligare än att du svarar på kommentarer. Oftast kommenterar man av bara farten. Svar kanske man inte förväntar sig. Och även om du är underbar Clara så tycker jag inte att du ska ägna din tid till att svara på en massa mail. Det kan bli för jobbigt i längden och då försvinner glädjen i att blogga. Och det vore alldeles för hemskt. Det är lätt att springa in i väggen, allt för många gör det, bli inte en av dem!

  Älskar din blogg. Keep it up!

  //Anna från Gävle

 14. Vi gillar dig med 🙂
  Jag röstar också för ett nytt inlägg men du kanske skulle kunna skapa en kategori som heter “Frågor och svar” eller “Om Clara” så att de som undrar saker lätt kan hitta svarat? För som sagt så är det ju ofta saker su har svarat på förut.

 15. Jag måste också rösta på ett nytt inlägg. Du har många bloggläsare som följer dig troget utan att alltid kommentera (jag är en av dem) och då känns inlägg som något roligare att få. Det är inte hållbart att man som läsare ska kräva att du ska hinna svara på alla mail och kommentarer, även om du säkert känner att du skulle vilja. Vi är glada att du hinner med bloggen och inspirerar oss med den, det räcker alldeles lagom. Stor kram clara och lycka till med flytten

 16. Jag röstar också på ett nytt inlägg. När du har så många besökare förstår nog alla att det är svårt att svara på alla kommentarer, bara det är ju ett heltidsarbete. Kram och fortsätt skriva så fint som du gör.

 17. Ett nytt inlägg känns viktigare för mig, just kanske för att jag inte brukar kommentera så ofta. Sen kan jag tycka att man kan välja ut de “viktigare” (förstå mig rätt) frågorna för att svara på. Kanske till och med göra någon form av inlägg utifrån en fråga? Med text och bilder?

  Ha det gott!

 18. Jag tycker ett nytt inlägg helt klart! det är ju därför jag läser din underbara blogg, för alla fina bilder och alla “vakna upp”tankar och reflektioner. sen är svar på inläggsfrågor bara en bonus, men absolut inte viktigare än ett sockerkladdiga barnfingrarinlägg eller “isblått” inlägg..:)

 19. Självklart ett nytt inlägg. Jag skriver aldrig kommentarer och tycker att det blir rätt tradigt att läsa dig svara på samma frågor om och om igen. Inte därför jag läser bloggen! Kram banan

 20. Inlägg förstås! Skriver jag en kommentar förväntar jag mig egentligen inget svar. Förstår ju att du inte har tid att svara på alla frågor och kommentarer men man skriver ju gärna ändå. Så ser du att vi gillar dig och att du väcker tankar hos människor. Kram Clara

 21. Hej!
  Jag har också tänkt lite på det här. Eller på att du får mycket frågor alltså, och att det oftast är frågor som liknar varandra. Jag tänkte då passa på att du kanske kunde ha en kategori på sidan, precis som du har Clara ryter ifrån och recept och sånt, fast med “vanliga frågor” istället. Så kan man kolla där först om man t.ex vill veta vad din hund heter eller vem som tar korten på dig och liknande. Då kanske du iaf slipper svara på samma frågor om och om igen.

  Men nu svar på din fråga, jag vill nog hellre ha inlägg än svar. Men det kan vara för att jag inte kommenterar så ofta. Men mest av allt vill jag ha en ostressad clara. Så om det är mycket nu med flytt så tror jag att de flesta här kan ha överseende med det.

  Ha det fint!
  /Placebo

 22. Inlägg, helt klart! Ingen vettig mänska kan väl tycka du är arrogant för att du inte hinner svara på alla kommentarer. Dessutom lyser det igenom i vart och vartannat inlägg att du är en äkta och omtänksam person!

 23. Hellre inlägg än svar, jag besöker din underbara blogg för dina fina texter och underbart vackra bilder. Du är en otrolig inspirationskälla, och fick jag välja skulle du uppdatera varje kvart! kramar

 24. Nya inlägg är det du borde prioritera och varför inte sammanställa ett inlägg med FAQ (Frequently asked questions) eller ha en frågestund?

 25. Nya inlägg!!! Jag kollar också flera gånger om dagen och blir så glad när det finns nya fina bilder, tankar eller annat.

 26. Nya inlägg. Jag som inte kommenterar får ju inte ut något alls av dina svar där, men får däremot ut massor av inläggen.

 27. mer inlägg!

  känns som clara har varit lite frånvarande på sistonde. dessutom har du ju berättat problematiken nu, så att dina läsare förstår att du måste prioritera saker och ting.

  kram!

 28. Inlägg helt klart. Jag älskar din blogg, den ligger ganska långt ner på min blogglista och höjdpunkten är när jag tagit mej till dej.

 29. Jag har skriver ofta kommentarer till dig, och ibland får jag svar och ibland inte.Det funkar bra, för alla kommentarer kräver inte svar om man frågar mig. Kanske kan du som någon annan föreslagit ha en kategori “Clara svarar”. Där kan du göra små inlägg av svaren på nya frågor eller funderingar. Då får vi lite av båda 🙂 Men inlägg smäller alltid högst såklart!

 30. FAQ är som sagt något du borde satsa på för jag vet inte hur många som frågar samma sak. “Hur blev du kristen? Hur träffade du Jakob? Vem är Märta?” O.s.v… Det skulle nog göra det lite enklare iaf. Och prioritera nya inlägg! Hur många frågor är egentligen viktiga och hur många är mer högt tänkta retoriska tankar?

 31. Jag röstar för inlägg! Visst är det kul att få svar på frågor, men det är ännu roligare att läsa nya färgglada inlägg!

 32. Nytt inlägg tycker jag. Men det är väl lätt för mig att säga som inte frågar så mycket. Men ett litet FAQ-inlägg med en synlig länk i menyn eller kanske en såndär sök-funktion i bloggen vore nog bra att ha. För dem som undrar mycket. En annan sak jag tänkt på är att det vore bra med en “kom ihåg mig”-knapp som de har på blogg.se, så att man slipper fylla i namn, mail och hemsida varje gång man vill kommentera!

 33. det jag kan sakna från den gamla bloggen var det samtal som kunde bli mellan kommentatörer och dig, men det är klart det inte går att upprätthålla med så många som kommenterar idag. jag tycker också att du ska prioritera nya inlägg, ihop med nån slags “FAQ”-hörna så man kan få tag på alla svaren lätt i efterhand. men jag tänker också att särskilt under funderande inlägg svarar många med lika funderande kommentarer, och du skulle kanske kunna göra nån slags “sammanfattning” då av kommentatörer, i ett eget uppföljande inlägg? där kan du citera nån som har kommenterat klockrent eller kommit med en intressant vinkel. alla får inte plats men det blir ett slags svar till kommentatörerna som kollektiv iaf. på så sätt kanske en diskussion kan fortsätta också, utifrån ett första inlägg från dig, kommentarer, sammanfattning av dig, nya kommentarer… osv Däremellan fortsätter mysinlägg med recept och inredning och mode.

 34. inlägg helt klart.
  jag kommenterade en gång och skrev att ja länkat till din blogg,du svatde så fint. det va gullit,men inte nått ja väntat mej. jag klickar ju in på din blogg för att läsa och titta på din tjusiga bilder.

  ha en frågestund en gång i månaden eller nått.
  massor av kramar

 35. Detta är första gången jag kommenterar men kollar in din blogg ett par gånger varje dag och har gjort det kanske ett halvår nu. Nya inlägg är helt klart mest önskvärt. Och sen en “Vanliga frågor”-kategori för de frågor du svarar på ofta.
  Japp, det tycker jag.
  Tack för en fantastisk blogg som inspirerar och peppar nåt otroligt de mörka dagarna!
  //Hanna

 36. Kära Clara, jag är ju en av de som hellre skickar ett mail med ett halvårs mellanrum än kommenterar inlägg (pga i “en i mängden-grejen”). 🙂 Men jag säger LÄTT hellre ett nytt inlägg än kommentarsvar. 🙂

 37. jag skulle nog också säga att det är viktigare med nya inlägg, även om jag gillar att du svarar på kommentarer… jo, så är det!

 38. jag brukar inte kommentera så ofta, just för att det inte känns så viktigt bland 100 andra kommentarer, så jag förespråkar definitivt fler blogginlägg – eftersom jag älskar det du skriver trots att jag är dålig på att kommentera det…

 39. Inlägg tack! Och svar i “frågelådor” emmellanåt vore topp! Stor kram till dig underbara!

 40. Jag är ofta inne och läser din blogg men skriver och läser sällan dina kommentarer. Om du skriver ett fint svar på någons kommentar missar jag det alltså i 9 fall av 10 ändå. Därför blir mitt givna svar: lägg tiden på inlägg! Puss och tack för en underbar blogg!

 41. Nya inlägg tack eftersom jag aldrig brukar komentera annars. Men nu fick jag en idé och det var att du kanske kan anställa en assistent som kan svara på dom vanligaste frågorna? Du kanske känner någon ungdom som kan hjälpa dej att sålla bland komentarer och mail? Skriv färdiga svar eller tackmail som den personen kan skicka som svar. Var det en dum idé kanske? Kram från Katti

 42. Clara… Lätt val. hellre ett nytt inlägg än svar på kommentarer. Jag tillhör skaran som sällan kommenterar (ofta gör bloggägaren det svårt för det) fast jag gärna skulle ha lite fler kommentarer på min egen blogg… Men jag tycker nya interssanta fräcka inlägg är mer värt än att du ska “vara kompis” med alla som stället frågor! Tack för att du är du!

 43. Hej rara du!
  Jag röstar helt klart för inlägg. Klart att man vill ha svar på kommentarerna, men jag håller med en av de ovanstående: att kanske kan du inspireras och skriva ett inlägg av de frågor du får eller så? Jag har en dröm att åka till Umeå i sommar, men det känns inte som att det blir av tyvärr :/
  Jag kommenterar också sällan, just för att man inte vill vara en i mängden.. men jag läser den flitigt varje dag, det vet du!
  Kram!

 44. Skriv ett nytt inlägg. Din blogg är till för att folk ska läsa den, inte för att de ska ha nån slags korrespondens med dej. Om de vill ha det är det väl bättre att de mejlar!

 45. Jag tycker absolut att du ska lägga ner mer tid på att skriva inlägg istället för att svara på kommentarer. Mest för att jag tycker om dina blogg-inlägg så hemskt mycket!

 46. Hej Clara! För det första, tack för en toppenblogg! Gillar den verkligen.
  Jag tycker tveklöst att du ska välja att skriva ett nytt inlägg jämfört med att svara på kommentarer om det är tidsbrist. Så nu vet du det.
  Ha det gött!

 47. Nya inlägg såklart, men en FAQ/vanliga-frågor spalt vore listigt. En annan sak du skulle kunna göra (som jag tror att du ibland redan gör) är att skriva blogginlägg som svar på vissa frågor som engagerar dig eller när du får många frågor som handlar om ungefär samma sak.
  Tack för en fin blogg!

 48. Hej fina Clara. Jag tycker att det är viktigare med nya inlägg. De kan alla ta till sig också till skillnad från svar på alla kommentarer. Men visst är det också viktigt. Fortsätt bara så bra som du gör det nu!

 49. Du ska helt klart skriva nya inlägg. Det gläder ju alla dina läsare, medan svar på en kommentar kanske bara är intressant för den som frågade och några till. Men du kan ju försöka svara på så många frågor som möjligt, och kanske välja ut de frågor som du tror att många är intresserade av att veta svaret på 🙂

 50. Wow, för en gångs skull är folket enat! Men det är klart, dina inlägg är ju anledningen till att vi är här! Så ja, nya inlägg röstar såklart även jag på!! Kram!

 51. Skriv inlagg – om det ar nat spannande i kommentarerna du vill svara pa, baka in det i det nya inlagget – lattare och roligare for oss lasare. Lycka till i det nya hemmet!

 52. Eftersom jag inte så ofta mailar till dej vill jag hellre få läsa fler inlägg! Kanska kan du kombinera inlägg och svar genom att svara i inläggen?
  Kram på dig!

 53. underbara clara! jag tycker att en god idé om du känner att du ofta får frågor som du svarat på flera gånger förut är att du kan göra en kategori där du samlar svaren på de allra vanligaste frågorna, och så kan du hänvisa till den kategorin vid vanliga frågor!

 54. Jag tycker inlägg, absolut!
  Sådana där frågespalter du har ibland då du svarar på läsarnas frågot är jättekul, så så kan du ju göra då och då

 55. Jo Clara, jag läser din blogg men komenterar aldrig. Det är kanske tråkigt för dig?! Men jag röstar ändå på fler inlägg!

  Kram /Fanny

 56. Jag röstar på inlägg. Som många andra innan mig skrivit så läser jag näst intill uteslutande bara inläggen. Vi är nog många som tar del av bloggen på det viset. Å andra sidan vet jag hur glad min vän blev när hon fick ett svar av dig! 😉 Men jag röstar på inlägg och håller med kommentatorn som föreslog en kategori där du grupperar dina svar del… och liknande. Kram J

 57. Lite splittrat men jag går nog emot strömmen och säger att svara på kommentarer.Det är så många “storbloggare” som (ursäkta min franska) bajsar ur sig inlägg istället för att ta hand om sina läsare.Det finns inget charmigare än när folk svarar på kommentarer,hur stora eller små bloggar de än har.Då känner man sig hörd och får en helt annan relation till bloggaren.

 58. MY GOD svara inte på kommentarer det är ju skittråkigt, skriv mer eget istället. alla skriver änå abra saker som “fint hååååår” eller “tihi va c00lt å va krizten” och vad fasen svarar man på det? i längden blir ju “tack sötnos” rätt uttjatat, och falskt. skit i kommentarerna!!! love ya