chokladkram.jpg

 Denna chokladkräm är fantastisk att avsluta en festmiddag med! Krämen är härligt mäktig och kan gärna serveras i små kaffekoppar. Med några bär strösslade på toppen.

Chokladkräm

Portioner

ca 6 – 8

Tid

ca 20 minuter + kylning

Ingredienser

  • 200 gram mörk choklad (ej blockchoklad)

  •  3 dl grädde

  • 2 äggulor

  •  2 msk honung

  •  1 msk smör

  •  En nypa salt.

Gör så här

  •  Koka upp grädde, honung och en liten nypa salt.
  • När de första bubblorna dyker upp stänger man av plattan och bryter ner chokladen i grädden och låter den smälta.
  • Därefter vispas äggulorna i tillsammans med 1 msk smör.
  • Häll upp i små koppar och låt stå i kylen i ungefär en timme. Servera chokladkrämen med bär och lite grekisk youghurt eller grädde.

 Tips!

Man kan smaksätta denna härliga chokladkräm på flera sätt. Välj en lyxigare smaksatt chokladsort. Gärna med lavendel, ingefära, tranbär eller jordgubbar.

Man kan också krydda krämen med vanilj och kardemumma. Eller varför inte en skiva lime? Endast fantasin sätter gränser!